Time managment

13. októbra 2014


Hlásim úspešné uzdravenie. Aj keď to ešte nie je na 100%, ale na prežitie už nepotrebujem toľko vreckoviek. Ako som prišla do školy mám pocit, že čas sa zrýchlil ešte viac, ako to bolo cez prázdniny. Začali sa mi povinnosti, ktoré Vám snáď netreba predstavovať a tak Vám stačí napísať slovo škola. Plus k tomu ročník, v ktorom treba zapnúť “kolieska“ na maximum. Do piatku mám odovzdať 2 programy a tak som celú sobotu nad nimi sedela aby som cez týždeň nemusela stresovať, že to ešte nemám. Cez tie týždne kedy sa nič na blogu “nedialo“ sa ospravedlňujem, ale potrebovala som načerpať inšpiráciu, prísť na nové nápady a našťastie vykuklo slniečko takže hneď sa mi lepšie “dýcha“, pretože to zachmúrené počasie ma každý deň, keď som prišla zo školy, nútilo si ľahnúť aspoň na pár minút do postele.
Dúfam, že toto počasie vydrží čo najdlhšie. Ako sa začala škola, môj diár sa začal plniť povinnosťami a je toho čím ďalej tým viac. Musím sa priznať, že mám diárov hneď niekoľko a píšem si do nich poznámky, plánujem a snažím sa toho cez týždeň stihnúť čo najviac, ale tento na obrázku je môj najobľúbenejší. Rozhodla som sa, že Vám napíšem príspevok o plánovaní, moje typy, rady, čo by Vám mohlo pomôcť na nič nezabudnúť a samozrejme medzi povinnosťami si nájsť trochu časuaj pre seba.


1. Robte to, čo Vás baví – niekedy je to ťažké a nie vždy Vás všetko musí baviť z Vašich aktivít, ktoré si naplánujete, veď to je jasné, ale skúste nabrať energiu, prekonať aktivity, ktoré Vás nebavia a zamerať sa na tie, ktoré Vám prinesú úsmev a budete ich robiť s radosťou. Môj čas venujem hlavne škole, Petimu, rodine, svojim kamarátom a snažím sa vždy si zadeliť čas tak, aby som sa mohla venovať blogu aj keď to občas nie je jednoduché. Snažím sa prísť na to, ako by Vás to tu bavilo, hľadať nové inšpirácie na písanie nových príspevkov.
2. Plánujte – to je moja najobľúbenejšia činnosť. Premýšľať a zapisovať si dôležité veci, ktoré nesmiem zabudnúť a naplánovať si čas aj tak, aby som sa mohla venovať tomu, čo ma baví. Zvyčajne si deň dopredu do diára prilepím lepenku s činnosťami, ktoré musím na ďalší deň zvládnuť. Neprežeňte to však s povinnosťami a pamätajte, že deň má 24 hodín a musíte si dopriať čas aj na oddych.
3. Stanovte si ciele a priority – tento bod je asi z celého plánovania ten najdôležitejší. Cieľ Vás ženie vpred a snažíte sa robiť všetko preto, aby ste ho dosiahli. Mojimi momentálnymi cieľmi sú kúpiť si zrkadlovku, byť dobrá vo veciach, ktoré ma bavia, ísť do Ameriky a byť šťastná s ľuďmi, ktorých mám rada. Najdôležitejšie je nikdy sa nezastaviť a ísť si za tým, čo chcete aj keď Vám ostatní vravia, že to nedokážete. Musíte veriť v samého seba a potom veci pôjdu ľahšie a začnú sa Vám plniť sny. Aké máte ciele vy ?
4. Buďte pripravení na neplánované – neplánujte si svoj deň na 100%, pretože vždy sa vyskytne niečo neočakávané alebo niečo, čo Vás v danom dni prekvapí. Plánujte si čas na takých 70% a ostatné nechajte len tak plynúť. Veď sa hovorí, že niekedy tie neočakávané veci sú tie najlepšie.
5. Nezabúdajte na oddych – nemá zmysel robiť niečo, keď ste unavení, máte zlú náladu, pretože ste nestihli ani polku činností, ktoré ste si naplánovali. Dôležitý bod Vášho plánovania musí byť vyhradený čas aj na oddych. Zvyčajne, keď potrebujem aspoň na chvíľu “vypnúť“ si pustím nejakú dobrú hudbu, pozriem si film alebo jednoducho si ľahnem do postele, zavriem oči a snažím sa na nič nemyslieť. Vtedy získam dostatok energie na to, aby som zvládla všetko to, čo som si v daný deň naplánovala.
6. Urobte zo svojho dňa to najlepšie a začnite a ukončite ho s úsmevom !

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.