Back to school

1. septembra 2015

No čo tešíte sa ? Či ani veľmi nie ? Ani ja som sa nikdy do školy netešila, ale ako som nastúpila na vysokú školu mesiac september áno až po 13 rokoch školy som si obľúbila. Intrák, kamaráti a  škola 4 dni do týždňa je celkom fajn až na čas kedy príde na zápočty a skúšky. Popravde už sa aj celkom do Zvolena teším. Bude trochu zmena, ale do 21.9 začiatok školy ma čaká ešte veľa vybavovačiek. Školákov a študentov to už čaká zajtra a tak vám držím palce, aby ste do nového školského roka vykročili tou správnou nohou a aby sa vám darilo. Možno si už lámete hlavu nad tým aký outfit si vybrať na prvý deň, alebo aké kombinácie nosiť, aby ste počas školských dní nepôsobili vyzývavo, čo sa hodí a čo zase nie. Pripravila som si príspevok s menšími radami čo zvyčajne nosím ja do školy a ako sa obliekam. Samozrejme tí čo ma poznajú alebo čítajú môj blog vedia, že sa obliekam jednoducho, žiadne výstredné kúsky u mňa v šatníku nenájdete, a preto aj v týchto kolážach som sa zamerala hlavne na jednoduchosťInšpirácie na outfity môžete nájsť tu. 
Čím iným začať ako školskou taškou/kabelkou. Keď som chodila na základnú a strednú školu samozrejme, že učebnice a zošity som nosila v školskej taške. Vo štvrtom ročníku na strednej prišla “móda“ kabeliek, čo som možno jeden deň vyskúšala, ale po roztrhnutí zipsu, či pokazení ramienka na kabelke som to vzdala. S príchodom výšky sa to zmenilo. Nosím iba veľké kabelky, do ktorých zmestím peračník, desiatu, veľký blok, nejaké ešte doplnky vreckovky, balzam atď a idem. Aké tašky/kabelky preferujete vy ?
Do školy v chladnejších dňoch preferujem košeľu. Tričká nosievam málo a topy na ramienka nechávam na leto. Nezabúdajte, že do školy veľké výstrihy či príliš obtiahnuté trička nepatria. 
Cez strednú a základnú školu som do školy väčšinou nosila rifle. Až na výške som si nejako “obohatila“ šatník nohavicami či legínami. Legíny kombinujem s dlhšími košeľami a nezabúdajte pri tomto kúsku oblečenie, že zadok by mal ostať zahalený a nepresvitať. Všimla som si, že veľa báb podľahlo “trendu“ nosiť legíny ako nohavice, čo nepôsobí vôbec štýlovo skôr až v mnohých prípadoch veľmi lacno. Aký máte na legíny názor vy ?
Šaty boli pre mňa tabu. Obliekala som si ich väčšinou len príležitostne. A o sukniach ani nehovorím. Tie nosím aj teraz fakt len “výnimočne“. Počas tohto roka som však k šatám zmenila postoj a občas nohavice vymením za jednoduché šaty, ktoré ste mohli vidieť aj v tomto outfite. Pozor však na dĺžku šiat. 
Rána po letných prázdninách bývajú chladnejšie. Jednoduchý svetrík, sako či v chladnejších mesiacoch kožená bunda, parka alebo kabátik bývajú nutnosťou. Aj tu volím väčšinou jednoduchosť a na oživenie pridám farebnú či vzorovanú šatku. Veľkým trendom sú aj vesty. Jednu moju môžete vidieť aj na fotke v článku. Práve pokukujem po nejakej elegantnejšej. Čo vy a vesty ?
Počas vysokej školy som radikálne preriedila aj doplnky. Stavila som na minimalizmus. Nenosím veľké náušnice ani žiadne “blinkáče“ na ušiach. Prednosť dostali malé “napichovačky“ – perličky alebo nejaké jemné náušnice rôznych tvarov. Zamilovala som si hodinky, veľké ako aj jemné náhrdelníky. Aké doplnky kombinujete k outfitom vy ?
Nezabúdajte, že v líčení do školy je “menej niekedy viac“. Výrazné rúže, očné tiene by som zvolila skôr na večer. Do školy radšej zvoľte balzam, či nude farbu rúžu, jemné zemité očné tiene a špirálu. Nezabúdajte však, že pred nanesením makeupu musíte tvár vyčistiť tonikom alebo penou na pleť. O mojej pleťovej starostlivosti som písala v tomto článku. 
V škole preferujem hlavne pohodlnosť, a preto v opätkoch chodím do školy občas na skúšky. “Obyčajný deň“ sú to conversky, nejaké ťapky alebo členkové čižmičky na nižšom opätku.

5 komentárov

  1. Moc hezký příspěvek! Já momentálně pátrám po nějaké pěkné vestě, strašně se mi líbí :) A batůžky vypadají suprově, já právě do školy nosím radši batoh než kabelku, strašně mě pak bolí ruce :D The Colorful Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Tak ak nejakú elegantnú nájdeš daj vedieť lebo aj ja po nej pátram a zatiaľ neúspešne :( :)

      Odstrániť
  2. Já nosím do školy jedině velkou kabelku, nechápu holky co nosí malou kabelku. :D hezké doplňky♥
    verranda.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.