# BEAUTY TIP / Zdravé zuby

4. apríla 2016

S vlasmi, napriek veľkému strachu naozaj veeeľkéému, som spokojná. Myslela som, že to bude veľká zmena, pretože som si dávala ombré, ale moja kaderníčka mi to spravila prirodzenejšie. Povedala by som, že mám skôr presvetlené vlasy a až taká veľká zmena to nie je. 
Popri hľadaní vhodného účesu som taktiež už takmer mesiac hľadala na internete nejaké recenzie, tipy na zdravšie zuby a plán B bolo aj bielenie. Na bielenie som čítala veľa negatív. Dokonca som sa o tom rozprávala aj s mojou zubárkou a veľmi mi to neodporúčala..a tak sa začalo pátranie po prírodných “beauty tipoch“. Samozrejme, že veľa pijem čaju čo spôsobuje na zuboch povlak a žltnutie, ale toho sa nevzdám. Snažím sa ho obmedziť a piť ho len max. 2x denne. Ďalším tipom bol kokosový olej a to bol presne ten tip, ktorý som potrebovala.
Kokosový olej je malý zázrak. Niekto ho využíva na varenie, odličovanie, masku na pleť..atď..a niekto zas ho využíva na “očistu“ úst - ako ja. Už po prvom použití budete mať lepší dych, pocítite “ľahkosť“ v ústach, po vyčistení úst od baktérii môžete vidieť zlepšenie pleti a po viackrát aplikovaní dokonca aj prirodzene belšie zuby. 
Ako na to ? Zvyčajne túto “kúru“ si robievam večer, ale ak máte ráno dosť času – môžete aj ráno. Po vyčistení zubov si naberiem malú lyžičku kokosového oleja, nie plnú, a 10-15min. ňou vyplachujem ústa. Kokosový olej sa Vám v ústach po chvíľke pekne roztopí. Má to jedno negatívum/pozitívum, že počas tohto preplachovania úst 10-15min. nesmiete rozprávať (ha,ha). Po 10-15min. určite olej nepregĺgajte, ale vypľujte, pretože všetky tie baktérie z úst by sa Vám dostali do tela. Následne ústa vypláchnite vlažnou vodou a je to. Samozrejme, že niekto nebude vidieť výsledky hneď, ale je to prirodzenejšia cesta ako rôzne chemikálie, ktoré kazia zubnú sklovinu. Ak to vyskúšate určite mi dajte vedieť ! Prajem Vám úspešný a usmievavý štart do nového týždňa.

8 komentárov

  1. ja tento kokosový olej už chcem dlho vyskúšať, počula som naň len samé pozitívne recenzie, nevedela som, že dokonca aj bieli zuby :o musím vyskúšať ;)

    Dominika Makarová fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je to efekt bielenia, ako u výrobkoch na to určených, ale vidím na mojich zuboch zmenu. :)

      Odstrániť
  2. Děkuji za tip :) kokosový olej doma máme, takže to určitě vyzkouším :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento olej mám taky, úplně stejný. To je dost dobrý tip. To musím zkusit! ,)
    Meet My Lovely World

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten olej vypada dobre :) urcite vy zkouším :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásný lak na nehty :) I prstýnek! A ten kokosák mám taky, je boží :))

    Piosek

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Je moc fajn, ale já jsem časem přešla na bio pasty a ty mi vyhovují více :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. o tomto som počula a chystám sa skúsiť :) dúfam že pomôže :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.