Diary days IV.

22. júla 2016

Konečne sa Vám hlásim. Momentálne je pre mňa ťažké sedieť hodiny za notebookom, upravovať a vyberať fotky či písať články, pretože som pri mori. Užívam si pohodu, to ticho, nič nerobenie. Jednoducho len more, pláž, slnko a moja rodina. Ako každý rok aj tento mi tu je dokonalo. Kiež by sa dala táto naša chorvátska dedinka presťahovať k nám. Hneď by som to brala. Samozrejme aj s morom. Je pravda, že správy sú plné toho, že je tu veľa turistov, ale tu kde sme my je našťastie klud a nie je to tu preplnené. Hoci cesta sem vyzerala trochu inak.
Z domu sme odchádzali v pondelok o 4:00 ráno. Zvyčajne chodievame v nedeľu večer, ale dali sme trochu zmenu, aby sa ocino s ujom aspoň trochu vyspali. Cesta bola dobrá,išlo nám to rýchlo až kým sa okolo 13-14:00 nezačali plniť cesty. Videli sme 2 havárie (asi mikrospánok), tlačiace sa autá..No poslednú hodinu cesty som tŕpla. Bol to môj asi zatiaľ najhorší zážitok z ciest. 
Keď sme však odbočili do našej “základe“ a zbadala more, domčeky, to čo už poznám odpadol mi kameň zo srdca. Síce som spala za 2 dni dokopy možno 5 hodín (kvôli svadbe, ktorú som obsluhovala – video ste mohli vidieť tu), ale tešila som sa ako malá. Neverila som, že rok rýchlo ubehol a sme tu znova. Užívam si to.
Na tento pocit som čakala celý rok. Ja som asi na polku chorvátka (haha). Milujem more.
Dnes som sa aj konečne potápala. Mušlí nie je veľa, ale čo to sa nájde a vlastnoručne ulovené mušle sú na nezaplatenie. Môj tato mi robí v mori ochrancu a pomocníka proti utopeniu (haha).
Síce sa mi nechcela dať odfotiť, ale išla za mnou celú cestu. Bola to moja chvíľková parťáčka cestou na večeru.
Ako každý rok tak aj tento som tu oslavovala moje narodky. Máme zvyk, že večer ideme na pizzu. Tá pizza bola dokonalá! Ujo dokonca zaexperimentoval a dal si pizzu z morských plodov. Vyzerala dobre, ale vyskúšať som sa ju neodvážila. Aký ste typ vy ? Ochutnávate miestne špeciality alebo naopak ? 

Zajtra nás čaká výlet. Trochu zmena, pretože niektorí sme už trochu spálení (aj ja medzi nich patrím haha). Užívajte prázdniny a ak aj vy dovolenkujete tak si to poriadne užite. Čoskoro sa Vám ozvem.

3 komentáre

  1. tak to tě teda obdivuju, že jsi článek vůbec napsala, to já bych se k tomu na dovolené asi neměla :D. To já si radši pořádně užívám moře a tu pohodu a jsem líná dávat něco do kupy, ale jsi fakt dobrá, že jsi to sepsala :). já jsem teda typ, co rád experimentuje a ochutnává a pizzu s mořskými plody, bych určitě taky ochutnala, vypadá lákavě! Jinak dodatečně všechno nejlepší, ať jsi šťastná a daří se ti :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti za blahoželanie :) Dovolenku som si poriadne užila a keby bola možnosť hneď by som sa tam ešte vrátila..:)

      Odstrániť
  2. krásna dovolenková atmoška :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.