Last days

9. septembra 2016

Posledné dni boli dokonalé. Náš výlet v Bardejove ste už mohli vidieť v predchádzajúcom článku avšak utorok patril medzi moje najkrajšie dni strávených počas letných prázdnin. S mojim Petim sme cestovali z východu k nám. Už asi rok som básnila o Zoo Kontakt v Liptovskom Mikuláši a Petiho som nahovárala, aby cestou k nám domov sme sa tam zastavili. Predpoveď počasia však nebola ideálna, ale v kútiku duše som verila, že dnes sa mi Zoo splní. A SPLNILA. Našťastie nám cestou ani v Zoo vôbec nepršalo a prežili sme s Petim dokonalý deň. 
Pre mňa najväčší zážitok bol ten kontakt so zvieratami, ktorých sa len tak dotknúť, pohladkať neodvážite. Zoo nie je veľká. Strávili sme tam asi len hodinu, ale stálo to za to. Najprv sme vošli do obrovskej klietky zajacov a morských prasiatok. Zobrať na ruky sa síce nemohli, ale pohladkala som snáď skoro všetky (haha).
Prišla pozrieť Petiho (haha).
No a tu je môj spomínaný najväčší zážitok. Vo veľkom výbehu ste si mohli pohladkať malého tigra,pumu, ale biely levík nebol moc kamarátsky. Avšak tiger mi to všetko vynahradil. Mal srsť jemnú ako plyšový, ale stále niekde behal alebo sa hral s pumou. Potom si už konečne ľahol a hladkanie sa mohlo začať. Z tej klietky sa mi ani nechcelo odísť. Malý maznák.
Počas cmúľania prstov tomu chalanovi sme využili situáciu a hladkali sme aj medvedíka Kuba. Bol zlatý, ale napriek tomu som mala trochu rešpekt. A takéto momentky radosti sú tie najlepšie (haha). Už ste boli v Zoo Kontakt ?
Počas cesty sme sa zastavili na Salaši Krajinka, kde sme si vychutnali dokonalé halušky.
Pri salaši bola dokonca pekáreň. Hneď som si spomenula na mojich starých rodičov, ktorý boli pekári. Voňalo to tam dokonalo. V rámci salašu nájdete aj zvieratká a dokonca aj výstavu traktorov čo bolo pre môjho Petiho. Aj vy máte priateľa “kutila“ ? Ak aj Váš priateľ rád rekonštruuje autá, niečo skrutkuje, jednoducho zbožňuje takýto mužský svet, nástroje či hľadá nejaké oblečenie určite sa pozrite na Engelbert Strauss. Čo ma najviac prekvapilo, že aj ženy si na tejto stránke prídu na svoje.
Môj rýchly, cestovateľský outfit. Možno nie je všetko dokonale zladené, ale základom bolo cítiť sa pohodlne a aby mi nebola zima. Aký outfit na cesty preferujete vy ?

8 komentárov

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.