The 5 ROUTINES THAT BUILD MY SELF-CONFIDENCE

16. septembra 2016

Začala to na strednej škole (v puberte) keď som začala vnímať viac okolitý svet. Tým myslím hlavne prvé lásky, začala som sa viac porovnávať s dievčatami v mojom veku a premýšľať, prečo práve ja nie som taká dokonalá ako ona, chcem byť v jej koži, pretože ju každý chalan chce, baby o nej vravia, že je krásna atď. Toto a ešte omnoho viac myšlienok mi vírilo v hlave. Nikdy som nemala také to veľké sebavedomie a keď začali ešte k tomu problémy s pleťou už som sa zastavila niekde v okolí 0,nič. Čím som bola staršia začala som si uvedomovať hodnotu samej seba. Doteraz prichádzam na veľa vecí, veď sa stále učím mať sa rada, ale čo mi naozaj pomáha ku zdravému sebavedomiu Vám trochu odhalím v tomto príspevku.

VER SÁM SEBE
Je to najdôležitejšie. Aj ja o sebe často pochybujem, podceňujem sa, ale snažím sa to meniť každý deň. Viac ďakujem a keď sa mi niečo podarí, pochválim samú seba. Dávam si ciele, ktoré som pred tým odsunula, pretože som si povedala, že to nedokážem. Keď veríte v samú seba, veríte, že to dokážete tak to naozaj dokážete. Je to len vo Vašej hlave a na Vás ako sa k tomu postavíte.

Prekážky sa stavajú do cesty obyčajným ľuďom preto, aby sa z nich stali ľudia neobyčajní..

NEPOROVNÁVAJ SA
Vždy tu bude niekto, o kom si budeš myslieť, že má lepšie vlasy, oči, pery, postavu a možno budeš premýšľať nad tým, že najradšej by si chcela byť ňou. Nezabúdaj však na to, že každý človek je originál a výnimočný. Aj ty si výnimočná taká aká si. Vždy som sa s niekým porovnávala, podceňovala sa (ešte sa mi to stáva občas, hlavne počas mojich “bad days“). Hlavne to bolo vtedy, keď som sa zaľúbila, niekto sa mi páčil a vždy som si hovorila, že veď on si nemôže všimnúť mňa keď hentá tak dobré vyzerá (asi to poznáme všetci). Potom prišiel Peti a hoci som sa nezaľúbila do neho na prvý pohľad, získal si ma tým, že ma mal rád takú aká som a to doslova. Pointa znie – obklopte sa takými ľuďmi, ktorí vás budú brať takú aká naozaj ste, budú vo vás veriť, radovať sa z vašich úspechov a podporia vás vtedy keď to budete potrebovať.

BUĎ SAMA SEBOU, KAŽDÝ INÝ JE UŽ OBSADENÝ.

ĽÚB SA
Ak ti v tvojej hlave vždy ten “malý škriatok“ hovorí: „Tá postava sa do tých nohavíc veľkosti M nezmestí – si tlstá.“ „Vyzeráš hrozne, dnes radšej nikam nechoď.“ atď. Zmeň to! Ak sa necítiš dobre vo svojom tele zmeň to. Je dôležité mať rád samého seba. Ak chceš, aby ťa mal niekto rád, musíš začať od seba. Si výnimočná tak na to nezabúdaj a ľúb sa taká aká si. 

Niekedy ten najväčší zdroj inšpirácie prichádza od osoby, ktorú každý deň vidíš v zrkadle. Pozri sa sebe do tváre a pamätaj si..Ty za to stojíš!

BUĎ POZITÍVNA
Tým, že budeš každé ráno vstávať so smutnou tvárou, premýšľať stále nad tým, čo je zlé, nezaujmeš iných, ale v prvom rade ani nezískať dôveru, lásku, podporu..v samej seba. Zahoď negatívne myšlienky, nemysli stále na to zlé a mysli na to, že každý deň je iný, výnimočný, ďakuj, že máš možnosť žiť a na čo nezabúdaj je úsmev. S ním sa kráča životom vždy lepšie.

Negatívnym myslením nemôžeš mať pozitívny život..

NAPÍŠ SI ZOZNAM VECÍ ČO MÁŠ NA SEBE RADA A ĎAKOVNÝ LIST
Niekedy sa ťažko hľadá sebavedomie, keď o sebe človek neustále pochybuje a hľadá/vidí len na sebe negatíva. Tým, že si vytvoríš zoznam, zameriaš sa na veci, v ktorých si dobrá, ak máš pekné oči využi ich, jednoducho sprav z tých vecí tvoju prednosť a dokáž sebe, že si naozaj výnimočná taká aká naozaj si. V ďakovnom liste si poďakuj. Za veci, skutky, spomienky jednoducho za všetko za čo vďačíš sebe za to, akým si teraz človekom. 

..život Ti dá vždy druhú šancu..tá druhá šanca sa volá "Zajtrajšok"..

13 komentárov

  1. Moc hezký článek, Zuzi! Mělo by si ho přečíst co nejvíc holek! :)

    Petra Bartáková

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Úžasný článek! Něco takového jsem si potřebovala zrovna teď přečíst :)

    AXE Giveaway | Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  3. velmi pekný článok, len tak dalej :)

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skvělý článek! A pravdivý... jen je to všechno přece jen lehčí říct/napsat, než pak vykonat... chce to hodně času, ale stojí to za to :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to dlhý proces to je jasné, písala som to tak ako som to cítila a ja verím, že každý z nás to sebavedomie raz získa ! :)

      Odstrániť
  5. Krásný článek! Také jsem z řad těch, které sebevědomí nemají nejvyšší, ač to na některé tak může působit. Ale začínám si uvědomovat výjimečné věci, které v sobě mám. Dost často nás na dno stahují i lidé, kterými se obklopujeme denně a myslíme si, že stojí při nás. Proto je potřeba si uvědomit, že to nejsou ti praví lidé, které k životu potřebujeme. Přeji ti hodně štěstí, aby se ti tyto body dařilo plnit i dál! Stojí to za to ♥ :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, každý z nás je výnimočný, len je to potrebné si uvedomiť :) Ďakujem ti, aj ja tebe prajem, aby sa ti vo všetkom darilo :)

      Odstrániť
  6. Moc pěkný článek. Vždy si myslím, že si něco z takových článků odnesu, ale ještě nikdy se mi to nepovedlo.:) :/
    http://blognazabiti.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.