6 tips for a positive day

14. októbra 2016


Určite máš aj ty taký deň/dni kedy by si najradšej vypla, nič neriešila, mala oddychový deň od všetkých a od všetkého. Možno už hneď ráno máš problém ráno vstať a začať pozitívne deň. V poslednej dobe som takýchto dní mala viac a viac. Hlavne keď prídem po náročnom dni zo školy. Najčastejšie hneď po škole sa snažím vypnúť a “odohnať“ zo seba negatívne myšlienky a energiu. Mám tu pre teba pár tipov ako začať pozitívne deň či ako vypnúť po náročnom dni. Takéto moje rituály som zaradila do môjho každého jedného dňa. A ver či nie..pomáha to.
Ráno mi pomáha zvládať aplikácia Fabulous. Je to skvelá aplikácia na naplánovanie si denných, poobedných a večerných rituálov. V rámci tých denných rituálov mám hneď ako vstanem naplánované nalačno vypiť vodu, rannú hygienu a mám v nej vyčlenený čas na raňajky. Ako som písala v článku tu, väčšinou som raňajky vynechávala. Prostredníctvom tejto aplikácie sa snažím raňajkovať každý deň. Priznám sa, že párkrát (hlavne v pondelok) si beriem raňajky do školy kvôli skorému vstávaniu. Poobede mám zase ďalšie rituály (chvíľu pre seba) a večer ma zase aplikácia upozorní, aby som zase trochu vypla, spomalila tempo a splnila večerné úlohy. Používaš aj ty nejakú takúto aplikáciu ?
Počas chladných dní po príchode zo školy mi na zahriate pomáha čaj. Zababuším sa pod deku, zapnem si nejaké video, sŕkam s horúceho čaju a užívam si aspoň pár chvíľ ničnerobenia. 
Na zlepšenie nálady, dňa či odohnanie zlých myšlienok je ako stvorená prechádzka. Čím je teraz už viacej práce do školy, chodíme sa s Petim prechádzať aspoň ku koncu týždňa alebo keď sme spolu cez víkend. Vo Zvolene chodíme občas na sladkú “odmenu“ na skvelý koláč alebo len prejdeme uličkami Zvolena, aby sme sa porozpávali a prišli na iné myšlienky. Peti je moja bútľavá vŕba, ktorá vie všetko.
Keď prichádza na rad práca do školy, písanie článkov..tak si vždy zapínam sviečku. Pôsobí na mňa ukludňujúco a lepšie sa mi pracuje.
Ďalším tipom pre teba je aplikácia Relax Melodies. Tá hudba je dokonalá, ukľudňujúca a zvyčajne si ju púšťam pri plnení mojich rituálov, keď som v strese či večer pred spaním. Je to aj skvelá pomôcka ak máš problémy so spánkom. Určite ti ju odporúčam vyskúšať.
Posledným mojim tipom na pozitívny deň je úsmev. Priznám sa, že posledné dni toho úsmevu u mňa veľa nebolo (je za tým dôvod), ale napriek tomu ti poradím, že ak chceš mať pozitívny deň, život, nezabúdaj na úsmev, pozitívne myšlienky a vieru v samej seba. Vo svete je veľa neprajníkov, pretvárky a faloš. Takýmto ľuďom sa vyhýbaj. Obklop sa takými ľuďmi, na ktorých stojí za to sa usmiať, ktorí ťa podporia, bude stáť sa ráno zobudiť a tráviť s nimi deň/život.

20 komentárov

  1. veľmi pekný článok :) aj keď je to niekedy naozaj ťažké, snažím sa byť vždy pozitívna :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásny článok :) Takéto pozitívne články mám veľmi rada :)
    Nová giveaway na blogu :) : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jéé, to je opět tak krásný článek! Spoustu z těchto tipů dodržuju taky a skutečně pomáhají :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Povedený článek! :) Docela jsi mě navnadila na tu aplikaci s melodiemi, protože mám problémy se spánkem a nechci to řešit prášky.
    S tím úsměvem máš naprostou pravdu. Někdy, když sedím v šalině, začnu se prostě jen tak usmívat. Nebo se usměju na lidi kolem sebe, i když je neznám. Miluju ten pocit, když se někdo neusmívá, já s tím člověkem navážu oční kontakt, na dotyčného se usměji a on/ona úsměv opětuje. Jen škoda, že úsměv na mé tváři není pořád.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite tú aplikáciu vyskúšaj. Je skvelá ! :) To je krásne a tak by to malo byť :)

      Odstrániť
  5. Pěkný článek!
    Ty aplikace jsou super tip! A úsměv je tím nejlepším bojovníkem proti všem chmurám <3
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Toto je krásný článek :) Máš krásnou šálu, ta barvička je velmi krásná a nápaditá k podzimu a kabát k tomu pasuje jako ušitý :-)

    voguetheresa.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Hezký článek! Jinak já žádnou takovou aplikaci nepoužívám, ale je to super tip! Úsměv bývá i základem úspěchu :)
    Meet My Lovely World

    OdpovedaťOdstrániť
  8. wow veľmi pekný článok, tá aplikácia vyzerá super hneď si ju idem nainštalovať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že si sa inšpirovala :) aplikácie sú fakt super ! :)

      Odstrániť
  9. Pěkný článek, pozitivní nálada je jedna z nejdůležitějších věcí vůbec :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Veľmi pekný článok! ♥ O aplikáciách, ktoré si spomínala som vôbec nepočula, no na takéto naplánovanie si rutiny sú určite skvelé.
    Inak, veľmi ti pristane tá modrá farba v kombinácii s horčicovou! ♥
    CAROLINE

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.