Beauty time / DIY kávový peeling

20. marca 2017

Víkend dopadol nad očakávania. Oslávili sme meniny mojej mamky, pobudla som pár dní s našimi, vyvetrala som si trochu hlavu od Zvolena a písala diplomku s pohárom vína, pretože som trochu potrebovala naštartovať myšlienky - trochu sa uvoľniť, pretože v poslednej dobe je toho na mňa akosi veľa. Čakám kedy úspešne dopíšem diplomku, doštátnicujem a budem sa môcť /dúfam/ venovať konečne mojim plánom ohľadne rodiny, práce a blogu. To je môj sen, ale samozrejme som zvedavá na tú realitu, ktorá o pár mesiacov príde. 

Po Mark Scrub už pokukujem “nejaký ten piatok“. Určite si ho aspoň raz chcem objednať a vyskúšať či je to ozaj taký zázrak ako sa o ňom hovorí/píše. No ešte pred tým som sa snažila vyskúšať malý DIY v podobe kávového peelingu s vôňou vanilky. Presné množstvo ingrediencií na môj peeling Vám nepoviem, pretože som to robila odoka podľa veľkosti nádoby, ale pár tipov Vám určite dám. 
Po správnosti keď to nerobíte “odoka“ by ste mali použiť:
1/2 šálky kokosového oleja
1 + 1/4 šálky cukru (na môj som použila len 1 šálku)
3/4 šálky kávy
2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
Všetky ingrediencie poriadne premiešajte. 
Pri mojom postupe som sa snažila dať trochu viacej kokosového oleja, aby sa mi peeling lepšie nanášal a nesypal sa. Neviem či sa to robí alebo ho môžete použiť hneď, no ja som peeling nechala trochu odstáť na pár dní nech sa zmes poriadne spojí a prejde ním vôňa aj toho vanilkového extraktu.
Kávový peeling som zatiaľ vyskúšala na telo a je to pecka na moju suchú pokožku najmä na lakťoch a nohách. Na pleť si ju asi dávať nebudem, neviem čo by to spravilo s mojou citlivou/problematickou pleťou. Ak tento DIY vyskúšate budem rada ak mi o ňom dáte vedieť. Aké máte skúsenosti s kávovým peelingom vy ?

4 komentáre

  1. Robievam ho počas leta a skvelo spevňuje pokožku ;-P

    www.peoniesandcupcakes.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O kávovom peelingu som počula už veľakrát, že je skvelý a pomáha, ja by som si ho tiež asi nedala na pleť, lebo tiež ju mám citlivú, ale na telo by som to vyskúšala :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já kávový peeling znám spíš takhle z blogů, ale sama jsem ho ještě nezkoušela :) Teď, když už vím, že jde tak lehce udělat doma, tak snad ho taky vyzkouším :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Určitě ho někdy vyzkouším :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.