BEAUTY TIME / Moja starostlivosť o pleť

8. októbra 2017

Ja a akné ideme ruka v ruke /nie úmyselne - samozrejme/ už 8 rokov /už toľko!/. Hovorí sa, že je to boj na dlhú trať. Niekedy je to dobré, niekedy zlé. Ako na húpačke. Mávala som dni, kedy som nevyšla ani z domu, ani len tie smeti som nešla vyhodiť bez korektoru, pretože som sa za seba hanbila. V puberte som neznášala svoju pleť a ďakovala “vynálezcovi“, ktorý vynašiel makeup. Keď som mala ísť na rande, moja pleť štrajkovala ako na truc a samozrejme – rande som odvolala. Dnes frflem menej. Je to omnoho lepšie ako to bývalo, ale stále sa neodvážim ísť do práce, do obchodu bez makeupu. Ale keď príde víkend, sme doma – to zbožnujem. Tieto dni som bez makeupu, vlasy v culíku a neriešim ako vyzerám. Čo je paradox, že Petimu sa viacej páčim rozcuchaná a bez makeupu. Ani vaši chlapi “neocenia“ tie dlhé maľovačky pred zrkadlom?
Po toľkých rokoch skúseností mi najviac pomáha:
-piť veľa vody,
-z času na čas prečistiť telo /najviac mi pomáha vláknina/,
-nepiť sladké nápoje a vyhýbať sa chipsom,
-nejesť cesnak ani kyslú kapustu  /aj keď zbožňujem cesnakovú polievku a kapusnicu/,
-nevytláčať sa /môj zlozvyk a Peti ma vždy za to hreší/,
-prírodná kozmetika.
Z prírodnej kozmetiky som si najviac obľúbila Havlíkovú prírodnú apotéku. Na odlíčenie pleti používam čistiace tonikum Krásna slečna /používam ju len večer/ a následne pleť dočistím - Prameň krásy. Oba produkty majú bylinkovú vôňu. Čo je veľkým plus – nevysúšajú pleť.
Na odlíčenie očí používam väčšinou micerálnu vodu. Aktuálne používam tú od Balea. Mám ju už cca 4. mesiac a tá cena je super!
No a tu sú moji dvaja parťáci do bad days. Neskutočne som rada, že som objavila slovenskú, prírodnú kozmetiku Modrá púpava a týchto dvoch krásavcov.
Suchý olej na problematickú pleť používam ráno a večer. Je skvelý aj pod makeup. Pekne sa vstrebe do pleti a zahojí behom pár dní všetky nedokonalosti. Dokonca mi aj redukuje čierne bodky čo je pecka!
Pleťový krém Levanduľa aplikovávam ráno a večer, ale len na suché miesta, ktoré mám teraz počas chladnejších dní najmä okolo nosa a úst. Bojujete s nimi tiež? Je mastnejší, ale už po pár dňoch vidím výsledky a zaberá. Jupíí.

Budem rada ak mi aj ty napíšeš o tvojej starostlivosti o pleť – tvoj príbeh. Uži si ešte zvyšok nedele a prajem ti úspešný štart do nového týždňa. 

14 komentárov

  1. Ja nemám veru nejakú extra starostlivosť aj keď by som asi mala ... :D Mne pomáha na pleť aj šport dosť :) aa prenádherné foto robíš :))

    Desire fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je super,že si s pleťou spokojná😊 ďakujeem 😊

      Odstrániť
  2. Já čím jsem starší, tím používám méně líčidel a nechám vyniknout přirozenou krásu. Také jsem úplně přešla na přírodní kosmetiku, chemie už bylo dost :-) Modrú Púpavu mám v hledáčku už dlouho a až spotřebuji dosavadní zásoby, určitě nějaký kousek vyzkouším. Slovenskou kosmetiku mám moc ráda :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bez líčidiel - je dobrá cesta ku zdravej pleti len zvyknúť si na to je ťažšie /aspoň u mňa/..určite vyskúšaj a daj potom vedieť :)

      Odstrániť
  3. tiež pijem veľa-veľa vody a je to na mojej pleti, aj celkovo tele, ako sa správa, vidieť :).
    používaš zaujímavé prípravky, o všetkom som počula, ale ešte nemala možnosť vyskúšať :).


    THE WORLD BY KEJMY ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite niečo vyskúšaj, sú to skvelé produkty :)

      Odstrániť
  4. joj no, to vytláčanie vyrážok je fakt strašný zlozvyk a mám preto nespočetne veľa jazvičiek, ale nedokážem sa toho zbaviť :/ krásne fotky aj článok ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som sa tiež v poslednej dobe dala veľmi na zdravú kozmetiku, baví ma najmä to, že sú to slovenské výrobky! O Havlíkovej kozmetike počúvam už dlhé mesiace, a len samé chvály, tak asi by som ju už mala konečne vyskúšať, no tá Modrá púpava ma zaujala o čosi viac, tak ďakujem za tipy!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som za naše produkty a veľmi ma potešila tá Modrá púpava :)

      Odstrániť
  6. Ja s akne tiež bojujem 8 rokov, ale u mňa bola pre zmenu puberta ok, všetko začalo od moje 20-tky. Teraz je to už rok, čo sa teším celkom dobrej pleti (tak len dúfam, že sa to nezmení), práve som o tom tiež písala na blogu :). Inak s väčšinou môžem súhlasiť, až na tie jedlá, mne na šťastie zle nerobia, ale sladkosti, to je už iná káva :). Prírodnú kozmetiku som spoznala tiež až poslednú dobu, mne pomohla najviac kórejská, ale tá ma k prírodnej myslím si veľmi blízko :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pozerala som tvoje video a je super ! :) Tak to je skvelé, že si si našla produkty, ktoré ti pomáhajú..dúfam, že aj ja sa budem čo chvíľa tešiť z peknej pleti :)

      Odstrániť
  7. ja som problém s akné nemala a som za to rada, dúfam že ani nebudem mať, ale produkty vyzerajú skvelo svoju starostlivosť o pleť mám na svojom blogu tak budem rada ak s pozrieš sú tam len prírodné olejčeky a maslá, čo je podľa mňa na pleť najlepšie pozrieť môžeš tu
    leekralovaa

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahojky, chtěla bych se zeptat, co si myslíš o těchto trvalejších úpravách vzhledem k pleti? Chápu, že to pro ni určitě nějaký zásah bude, ale nedovedu si moc představit, jak razantní může být. Pokud se najde i nějaké doporučení na značku nebo i produkt, který je speciálně nějak určen k péči o pleť po takových úpravách nebo by jej někdo mohl doporučit z jiného důvodu, bude to jistě skvělé :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.