Môj boj s akné

3. októbra 2018

V poslednej dobe si všímam moje okolie. Najmä keď som napr., v reštaurácii, pani ktorá mi vydáva obed, slečna za pultom v obchode..Neskúmam, skôr nenápadne pozorujem. A stalo sa mi to včera, keď som si všimla v obchode slečnu nenamaľovanú s pleťou, ktorá vyzerala skoro kedysi ako moja. Po lícach mala akné, pri vydávaní mäsa sa na mňa ani nepozrela. Pozerala iba po výrobkoch, len letmo na mňa a hneď odvrátila pohľad keď  som sa chcela niečo opýtať. Akoby som videla samú seba pred niekoľkými rokmi. Kedy som radšej nevychádzala medzi ľudí, nevyhľadávala som vôbec spoločnosť a keď som mala ísť von s nejakým chalanom, radšej som sa vyhovorila a ostala doma. Ani makeup na pleti nevyzeral dobre. Pleť som mala vysušenú po všelijakých vodičkách. Pripadala som si hrozne. Hoc ma moja mamina vždy upokojovala, že mi tam nič nevidno vedela som, že sa snažila, aby som sa toľko netrápila. Nešlo to. Aj keď sme s Petim začali chodiť prvý rok bála som sa čo povie keď ma uvidí nenamaľovanú. A to na výške som mala pleť už o podstatne lepšiu ako na strednej. Aj teraz ma tie pocity občas chytia, ale už našťastie nie tak často a každý deň ako vtedy..aj pleť je lepšia /klop,klop/. Petimu sa dokonca páčim viac nenamaľovaná haha. Asi ma pochopia len tie z Vás, ktoré si prešli/prechádzajú niečím podobným ako ja. 
A toto je moje kombo. Tak dlho mnou ospevované produkty od Havlíkovej apotéky z rady Krásna slečna. Vždy som sa k nej vrátila po všelijakých skúšaniach kozmetiky. Občas mi pribudne otázka na instagrame aké produkty na pleť používam a tak toto je menší update. 
Do mojej starostlivosti o pleť pribudla táto kefka. Dostala som ju od mojej sestry, ktorá ju nepoužívala. Mám ja to super sestru však? Túto čistiacu kefku si neviem vynachváliť. Najskôr som sa jej bránila, pretože som čítala všelijaké recenzie o tom, ako veľa slečnám pokazila práva kefka na čistenie pleť. U mňa je to presný opak. Pleť mám po nej na dotyk hladkú a dokonca mi zmizli malé škvrnky, ktoré som mala po akné. Dúfam, že čím dlhšie ju budem používať tým viac mi bude zaberať na jazvičky a nebudem musieť ísť na zákrok ku kožnej, ktorý som už mala naplánovaný. Používate aj vy na čistenie kefku?
Tohto môjho záchrancu Sérum na akné som vychválila už v tomto príspevku a ja Vám ho odporúčam všetkými 10timi ak trpíte na akné. Stačí ním len potrieť problematické miesta v tenkej vrstve a už po jednom dni uvidíte zmenu. Rýchlo sa vstrebe do pokožky, nie je vôbec mastný a vydrží naozaj dlho. 
Nočný krém a Havlíkov zázrak môžem tiež len doporučiť. Nočný krém si dávam samozrejme len večer, ale nie každý, pretože mi hustejšie krémy upchávajú pleť. Havlíkov zázrak si nechávam väčšinou na víkend kedy som bez makeupu. Ten má mastnejšiu konzistenciu, ale perfektne regeneruje pleť a po víkende mám pleť ako vymenenú po 5 dňoch s makeupom.
Kedysi som používala kozmetiku od Artistry. Myslela som si, že jej cena zodpovedá kvalite, ale mýlila som sa. Mne táto kozmetika nezabrala ako som si myslela. Prechádzala som si fázou čístenia kedy mi to doslova “buchlo“ na pleti po fázu kedy to bolo stále dokola to isté a tak som sa vrátila opäť k Havlíkovi. Nedám však dopustiť jedine na túto masku od Artistry, ktorú si dávam 1-2x za mesiac kedy cítim, že pleť potrebuje poriadne prečistiť. Tú môžem len odporučiť.
Posledným “prírastkom“ do mojej starostlivosti o pleť je tento odličovač s argánovým olejom. Poviem Vám, že argánový olej je hotový zázrak /čo podľa mňa už viete/ aj pre moju pleť. Najskôr som ho používala len na odličovanie pleti, ale teraz ho používam na odlíčenie komplet makeupu aj očí a je to naj odličovač aký som kedy mala. Kúpila som ho v Teta drogérii a ak budete mať chuť určite sa naň mrknite. Podľa mňa je perfektný na odlíčenie denného makeupu. Dokonca som sa s ním odlíčila aj po svadbe a nemal s tým najmenší problém.

6 komentárov

  1. Čistiace kefy sú fantastické, mne osobne veľmi pomohli na akné. Veľa žien má väčšinou negativné názory ale netreba furt počúvať iných treba skúsiť

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď práve :) Neľutujem, že som ju vyskúšala napriek negatívnym ohlasom. :)

      Odstrániť
  2. Já mám s pletí taky už dlouhou dobu problém. Bohužel mě žádné krémíky nepomáhají. Spíš už bylinky a úprava stravy. Je to ale běh na dlouhou trať. JANISTEA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to beh na dlhú trať a po pár rokoch sa mi pleť celkom upravila..mne pomohli najmä bylinky aj v starostlivosti o pleť aj v strave :) držím palce

      Odstrániť
  3. Obdivuju všechny lidi kteří v životě zažili boj s akné, zejména proto, že jak píše slečna nade mnou, je to běh na dlouhou trať. Na druhou stranu, myslím, že za některé případy akné si můžeme my sami,třeba nevhodnou kosmetikou nebo stravou. Myslíš si, že toto může mít na akné nějaký vliv?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som vyskúšala z kozmetiky takmer všetko za tých x rokov s akné..pleť sa mi upravila keď som dala prednosť bylinkám a rok po pôrode..raz je pleť lepšia raz horšia,ale už si s tým nelámem hlavu ako kedysi..myslím,že z časti áno, môžeš si nevhodnou kozmetikou pokaziť pleť, strava zohráva určite dôležitú úlohu tiež, životný štýl, zdravie tela, ale na druhej strane aj genetika..môj brat napr. akné nemal vôbec a ja so sestrou ho máme, mamina akné mala,ocino nie.

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.