Výletujeme / Banská Štiavnica

25. októbra 2018

Vstávame skoro bez budíka. Je nedeľa a na dnes sme si naplánovali výlet do Banskej Štiavnice. Neskutočne som sa na dnešný deň tešila. Bol to po dlhej dobe výlet kde sme obaja vypli, prišli na iné myšlienky a boli sme len Peti a ja.
Peti šoféruje, rozprávame sa o všetkom a zároveň obzeráme okolie. Dedinky, prírodu, domčeky..Rozprávame sa o budúcnosti a čo by sme chceli, smejeme sa a potom všetkom prichádzame do cieľa. Zaparkovali sme auto v blízkosti centra.
Na moje prekvapenie je v meste málo ľudí. Prechádzame uličkou pomedzi kaviarne. Je tu fakt krásne. Peti vybral miesto vonku a ja obzerám v kaviarni dennú ponuku koláčov. Samozrejme, že som si vybrala čokoládový /ako inak haha/ s ovocným čajom. Obzeráme okolie, usrkávame si z horúceho čaju, rozprávame sa a je nám dokonalo. 
Mesto sa začína pomaličky plniť. Prechádzame sa a samozrejme zastavujem sa pri lavičke lásky. Úplne som zabudla na to, že som plánovala zobrať so sebou zámok. Nevadí, hádam nabudúce. V “Banke Lásky“ sa dal zámok kúpiť, ale 10e za zámok sa mi zdal fakt veľa.
Výlet v Banskej Štiavnici zakončujeme klasicky pizzou, kúpenou magnetkou a minerálmi. To muselo byť.
 To by sme neboli my keď už sme tu, aby sme to nespojili s návštevou našej milovanej Banskej Bystrice. Tam kde sa to všetko začalo. Naša láska. Mesto kde sme sa zasnúbili a teraz po vyše roku od zásnub sme sem prišli ako manželia. Milujem toto mesto a navždy bude moja srdcovka.

Budem rada ak nám odporučíte mesto na Slovensku, ktoré by sme mali určite navštíviť nabudúce.

6 komentárov

  1. Štiavnica je podľa mňa najčarovnejšie mesto na Slovensku. :) Je tam krásne a teraz na jeseň to musí byť rozprávka. ;) Skvelé fotky aj post!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ešte som nenavštívila veľa miest na Slovensku, ale zatiaľ čo som videla tak je :) Ďakujem :)

      Odstrániť
  2. Musel to byť skvelý výlet <3 Už len z fotiek cítiť tú skvelú atmosféru <3
    NORALIC

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Slovenské mesta po pravde nemám moc ponavštevované, tak ti tip nedám, ale fotky sú skvelé, páči sa mi tá farebnosť :)
    THE NOELA

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.