Začítala som sa..

1. novembra 2018

Zablúdila som do kníhkupectva po dlhom školení. Potrebovala som nakopnúť a prečítať si niečo povzbudivé, pretože dnes nemám svoj deň. V poslednej dobe sa skôr zameriavam na motivačnú literatúru. Viem, že to čo je napísané v knihách sú povzbudivé slová niekoho, kto nám chce ukázať ako mať lepší život, s úsmevom, byť pozitívny..ale viem aj to, že len knihy na to nestačia. Dnes však potrebujem pár riadkov na povzbudenie. Zastanem pri stojane a čakám čo mi padne do oka. Otváram knižku klasicky v strede a čítam čo je napísané tučným písmom: „Život je z 10%, čo sa ti stane a z 90% to, ako sa k tomu postavíš.“..presne toto som potrebovala počuť/čítať v tom danom momente. Zatváram knižku, pozriem na hodinky a odchádzam z kníhkupectva. Cestou v autobuse nad tou vetou premýšľam a viem presne, čo mi tá veta mala dať a opäť mám pocit, že je všetko tak ako má byť.
Knižka štyri dohody ma zaujala už fakt dávno keď každý o nej básnil aká je topkovská. Nekúpila som si ju. Prišiel na ňu správny čas až teraz keď som bola s Petim na výlete v Ba a na chvíľu som sa zatúlala do kníhkupectva. Knižku som prečítala za jeden deň, je jednoduchá na pochopenie a presne napísaná tak, aby ste si uvedomili podstatu myslenia a chápania samého seba. Mne táto knižka dala neskutočne veľa.
Moja obľúbená Lagom = životný štýl. Vďaka tejto knižke by sme mali žiť vyrovnaný a spokojný život. Škandinávia ma vždy lákala a vždy aj lákať bude pokiaľ sa tam aspoň raz nepozriem. Jeden z najdôležitejších spôsobov ako žiť podľa Lagom je pretriediť svoj domov od zbytočností, ktoré vôbec nepotrebujeme. Ja sa napr. už dlho odhodlávam na pretriedenie svojho šatníka, pretože tam mám kopec vecí, ktoré vôbec nenosím. Čo mi dala táto knižka je to, že by sme si mali vždy nájsť chvíľu pre seba, so svojimi myšlienkami, starať sa o seba – nie tak, že budeme sedieť hodiny pred zrkadlom, aby sme boli krásne, ale nájsť balanc..presne ako to hovorí Lagom = ani málo ani veľa.
Sila prítomného okamihu vám poviem len to, že ak nie ste na literatúru, ktorá je ťažšie napísaná, niektoré kapitoly je dokonca potrebné prečítať aj viac než raz, tak vás táto knižka nebude baviť. Odporučila by som vám sa na ňu mrknúť v kníhkupectve a prečítať si pár riadkov pred jej kúpou. Uvidíte či vás chytí. Úprimne ja som s ňou na začiatku bojovala, ale keď som si už zvykla na štýl písania autora išlo to už potom samo.
Knižku Blog za milión ocení určite každá blogerka. Nie je to knižka plná pravidiel a technických vecí ako mať dokonalý blog. Je potrebné čítať medzi riadkami a veľa sa naučíte. Ja som si dokonca niekde v knihe robila aj poznámky. Mrknite sa na ňu.
Nejaké odporúčania na dobrú knižku, ktorú by som si mala určite prečítať? :)


8 komentárov

  1. Blog za milion mám ťiež doma ale celkom pekne je spracovaná

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nevedela som čo od tej knižky čakať, ale milo ma prekvapila :)

      Odstrániť
  2. Skvelé tipy a krásne fotky! Je skvelé, že takto čítaš. :) Ja som celkom uväznená medzi školou a prácou, tak čítam teraz fakt málo a hrozne ma to štve. :/

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som bývala, ale treba si niekedy vyhradiť chvíľu pre seba. :)

      Odstrániť
  3. Blog za milion mi má každým dnem přijít tak se na ni těším. Jinak jsem nedávno dočetla Tajemství od Rhondy Byrne. Je to tak nějak jiné čtení, zajímavě podané, ale i tak se mi to líbilo :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tak tá knižka lagom ma naozaj zaujala :) začínam sa zaujímať o ten životný štýl

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.