100 spôsobov, ktorými si zbytočne komplikujeme život

16. januára 2019

“Zablúdila“ som do kníhkupectva. Na mojom wishliste je pár kníh, ktoré by som si chcela kúpiť, ale postupne. Už dlhšie stojím pri policiach s motivačnou literatúrou. Nečakane haha. Prezerám si práve tie, ktoré by som chcela, aby raz skončili v mojej knižnici. Klasika, neviem sa rozhodnúť, a preto si v hlave /dúfam, že sa mi nebudete smiať/ hovorím..en ten tiky, dva špendlíky..a je to. Kráčam k preplnenému radu pri pokladni a už o pár minút vychádzam z kníhkupectva s pocitom radosti. Fakt sa z tej knižky neskutočne teším.

Kniha je jednoducho napísaná bez servítky, priamo čo ma na nej baví najviac. Autor opisuje život presne tak aký naozaj je a takou čerešničkou sú citáty, ktoré tiež nájdeš v tejto knižke. Je rozdelená na kapitoly: vzťahy,zdravie,život ako taký,financie,práca. Táto knižka ma nakopla a možno to bude znieť všelijako, ale presne mi ukázala tie situácie v živote, ktoré mám aj ja, ktoré je potrebné zmeniť, nebrať veci tak zle/vážne a myslieť pozitívne. Hlavnou myšlienkou tejto knihy je uvedomiť si, že môžeme žiť život aký len chceme, o akom snívame. Chce to len odvahu vykročiť zo svojej komfortnej zóny, niektorí ľudia sa radšej prispôsobia okolnostiam, veciam, ľuďom, ktorých majú okolo seba bez toho, aby sa postavili a začali si plniť svoje sny..je to ťažké, to nikomu neberiem, ale všetko je to o hlave. A ja tvrdím to, že keď dokážeš o tom snívať, dokážeš to aj uskutočniť len ty musíš chcieť.

Ak ste túto knihu čítali budem rada ak sa so mnou podelíte o vaše pocity alebo naopak ak máte nejaký tip na dobrú knihu sem s ním. Budem sa tešiť.
„Nemôžeš sa rozprávať o oceáne so žabou, ktorá žije v studni.“ /z čínskeho príbehu/
Kvetina ani len nepomyslí na súperenie s kvetinou vedľa nej. Jednoducho kvitne.“ /Z.S/
„Kritizoval si sa dlhé roky a nefungovalo to. Skús sa teda pre zmenu začať akceptovať, sám uvidíš, čo to spraví.“ /L.H/

1 komentár

  1. Knižka vyzerá byť fakt super :) Chválim fotky! máš ich nádherné, ako aj na celom tvojom instagrame :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.