Moja starostlivosť o pleť v tehotenstve

19. mája 2019

Pozerám sa do zrkadla. Síce som šťastná, ale zároveň keď sa tak na seba pozerám prišla riadna zmena. Vyzerám ako pubertiačka. Akoby som sa vrátila do čias strednej školy kedy som bojovala s mojou pleťou a nechcela som sa ukazovať svetu. Presne tak sa teraz cítim. Červená pleť, krupička na čele, brade a samozrejme sa lesknem ako diskoguľa. Peti si hneď všimol ako sa obzerám a spozoroval moju zmenu nálady. Ubezpečuje ma, že je to ok. Som tehotná, je to len pár pupákov a dá mi pusu. Samozrejme, že ma to nejako neutešilo, pretože keď sa deje niečo s mojou pleťou som na to háklivá zo všetkého najviac. Umyjem si zuby, dám vlasy do culíka, vyčistím pleť a odchádzam z kúpeľne.

Je večer, ležíme s Petim pri filme a snažím sa nezaspať. Je len 7 hodín a mňa už berie do spania. Ach, tá únava. Pomedzi to si prezerám instagram a blogerka Miška pridala fotku s kozmetikou Eucerin. Zablúdila som na instagram Eucerinu a čítam o ich produktoch. O chvíľu odkladám telefón a opäť sa venujem filmu.

O pár dní neskôr si sestra kúpila od Eucerinu pleťovku a potom všetkom som sa ju  rozhodla vyskúšala aj ja. Dokonca moja kožná mi ju odporučila pri poslednej návšteve, že je vhodná aj v tehotenstve a čerešnička na torte bolo to, že mali na Eucerin v lekárni zľavu, z každého produktu -4e. To proste chceš haha. Po mesiaci používania sa dostavil dlho-očakávaný efekt. Moja pleť nie je dokonalá, ale nerobí sa mi už podkožné akné a s čím ešte bojujem sú čierne bodky a krupička na čele.
Hĺbkový čistiaci gél pre problematickú pleť – gély celkovo mi na pleť nerobili nikdy dobre. Vždy keď som nejaký používala tak na poriadne prečistenie pleti, pretože som sa zvyčajne po nich vyhádzala. Tento gél som zobrala na skúšku, pretože fakt moja pleť potrebovala prebudenie z toho stavu v akom bola. Gél používam ráno a večer. Je perfektný pomocník pri odlíčení pleti a čo je super, že po umytí nemám pleť vypnutú ako pri iných géloch, pretože neobsahuje zložky mydla. Nechcem preháňať, ale už po týždni používania som videla výsledky. Pri jeho aplikácii používam čistiacu kefku. Kedysi som používala len ruky, ale s touto kefkou cítim, že je pleť na dotyk oveľa jemnejšia. 
Čistiaca pleťová voda – bez pleťovej vody by som si nevedela predstaviť moju starostlivosť o pleť. Používam ju tiež ráno a večer po vyčistení gélom. Prestala som kombinovať gél inej značky, pleťová voda zase inej značky a vsadila som na produkty len z jednej rady čo sa vyplatilo.
Do svojej pleťovej starostlivosti som zaradila aj krém, ktorý mi vyhovuje aj ako podklad pod makeup. Hydratuje, neupcháva póry, nie je mastný a stačí ho málo na celú pleť.
Ako piatkový detox po celom týždni s makeupom používam tento peeling od Caudalie. Písala som o ňom v tomto článku a je to najlepší peeling aký som kedy mala.
Argánový olej je doslova bomba pre moju pleť. Hojí chrastičky, poriadne premastí pleť a používam ho cez víkend kedy mám väčšinou no makeup dni.

Viem, že v tehotenstve môžu za zhoršenie pleti hormóny. Niektorým ženám sa pleť zhorší, iným zase pleť doslova žiari. Nemôže byť všetko dokonalé to viem, ale beriem to tak, že keď je bábo zdravé vydržím akné aj tých pár kíl navyše aj keď si občas pofrflem haha.

2 komentáre

  1. Jééj, veľmi veľmi sa mi páči ten tvoj županček. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  2. odkedy som tehotná mám hroznú pleť...tak asi by som mala pouvažovať na nejakou takouto kozmetikou :P

    WHEN PIGS FLY

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.