Bruško narástlo / Obliekanie počas tehotenstva

28. augusta 2019

Tretí trimester. Chystám sa do práce. Som takmer hotová, ešte mi chýba vybrať čo si oblečiem a môžem vyraziť. Stojím pred skriňou. Stále pred ňou stojím a neviem čo na seba. Nohavice si dať nemôžem, pretože sa do nich nezmestím, v tehotenských rifliach by som sa v tomto teple rozpustila, veľa sukní už nezapnem. Už aj tú čo mám na fotkách som mala asi naposledy teraz na východe lebo už aj tá ma tlačí. Jediná voľba sú šaty. Obtiahnutým sa snažím vyhýbať pokiaľ nemám zakrytý aj zadok, pretože sa v tom jednoducho necítim. Takže opäť siahám po voľných šatách, ktoré obmieňam možno ešte s dvoma šatami každý týždeň.

Nechcem, aby tento článok vyznel tak, že sa len sťažujem. Naopak neskutočne si moje bruško užívam aj malú blšku čo je v ňom. Za každé kopnutie, pohyb som vďačná. V istom slova zmysle aj za tie kilá navyše, pretože to k tehotenstvu skrátka patrí. A aj k tomu, že je bábo zdravé, že priberá. Čakala som na to kedy mi konečne bruško vykukne, pretože to išlo pomaličky. Keď som videla na instagrame aj v mojom okolí ako tehuľkám rýchlo rastie bruško a mne ho nebolo poriadne vidno ani v 23tt bola som trochu sklamaná. Stále sa ma pýtali, že v koľkom som týždni keď mi ani bruško nevidno a ja som to tak chcela  „ukázať“ – to šťastie, ktoré nám rastie v brušku. Ani teraz nemám bruško nejaké veľké na to, že je to 36tt /fotky sú fotené cca pred mesiacom/. Teda keď si porovnám budúce maminy, ktoré so mnou čakávajú u gyniho. Ale už je ho aspoň konečne vidno, haha.

Len občas frflem, najmä teda pri obliekaní, pretože pred tým ako som otehotnela som si mohla obliecť na seba hocičo. A hlavne, všetko zo skrine mi bolo dobré. Nechcela som si zbytočne nakúpiť kopec tehotenských vecí keď viem, že je to len na krátky čas a ďalej to nevynosím. A vlastne čo by som aj nakupovala tehotenské oblečenie – veď nie je ani poriadne z čoho vybrať. Nejaké tehotenské veci ma zaujali asi len zo Zary aj to jeden overal. Našťastie v období keď som nebola tehu som nosila aj oversize veci a tie mi teraz padnú vhod. Uvidím keď sa ochladí čo budem nosiť, haha. Verím však, že po pôrode príde moje telo opäť do normálu a ja si budem môcť zatancovať oslavný tanec, že zapnem moje nohavice, rifle. Som zvedavá čo vymyslím v rámci topov, pretože moje malé “kopčeky“ už nie sú kopčeky a tak blúzky vo veľkosti XS, S niektoré nezapnem. Ale poviem vám, aby som nebola len negatívna, tak v oblasti hrudníka sa konečne cítim žensky, haha. Kiež by to tak ostalo. A ďalšia pozitívna správa, že keď som teraz na materskej a nemám náhodou výjazd do práce alebo von chodím po dome v Petiho tričkách, haha. Viem, že to nie je vôbec vábne, ale tak sa cítim naj, nič ma netlačí a Peti si už zvykol, haha.

Topánkam na patformách a na vysokom opätku sa vyhýbam. A hlavne sa vyhýbam teniskám a všetkým topánkam, ktoré sú na šnúrky, pretože to by ma musel obúvať Peti kvôli brušku. Snažím sa si nerobiť z toho ťažkú hlavu aj keď priznám sa, že mávam depky, ale trvá to chvíľu, pofrflem si a idem ďalej. Viem, že mi to bruško keď sa bábo narodí bude chýbať, pretože je to obdobie ťažké, ale zároveň krásne.

Budem rada ak mi dáte vedieť ako ste to mali vy s obliekaním počas tehu nech tu nefrflem sama, haha.
Fotky fotila moja sestra Evi

2 komentáre

  1. Skúsenosti nemám žiadne, ale verím, že to obliekanie môže byť fakt zaberačka. Tento look ti inak veľmi ide. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ty si nádherná nastávající maminka! Moc ti to s bříškem sluší ♥ Já mám kamarádku, která má termín porodu za cca 4 týdny, takže už má bříško docela veliké a mám pocit, že už teď nosí snad jen šaty :) Snad všechny si koupila v Lidlu :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.