Zariaďujeme / Naša spálňa

12. októbra 2019

Konečne som sa dostala aj k blogu! Ťapkám si po pleci, pretože som si nemyslela, že to bude také náročné skĺbiť prácu doma, svoje záujmy a ešte aj malého Kubiho. Dúfam, že keď sa “utrasieme“ a zvykneme si na režim bude to lepšie. Nie že dúfam, ale bude to tak a hotovo! /haha/.

Dnes tu mám pre vás dlho očakávanú /teda aspoň pre tých čo ste mi písali na instagrame/ prerábku našej spálne. Musím priznať, že ešte nie je všetko tip top dokončené, ale to hlavné čo sme chceli tak to je. Detaily sa doladia postupne, no nie?

Na prerábku spálne som sa tešila asi najviac zo všetkých miestností. Ešte sa teším na prerábku kuchyne a kúpeľne, ale spálňa vedie. Predsa je to spálňa, také to naše miesto nás troch. Nečakajte nejaké dizajnovky, pretože som stále verná nášmu štýlu biela,sivá,modrá,drevo /haha/. A tiež som nefotila možno všetky zákutia, ale tá podstata a príbeh tej prerábky je zachytené na fotkách. Tak poďme na to!
Keď sme sa sem nasťahovali tak každá miestnosť bola farebná, každá miestnosť iná. Nie som proti farbám, ale biela je biela a tak sme s Petim o farbe stien ani nediskutovali. V tom sme mali hneď jasno. Ani spálňa nebola výnimkou a tým, že sme ju namaľovali na bielo sa podľa mňa miestnosť opticky zväčšila a dostala iný “look“.

Tým, že malý spáva s nami sme potrebovali niekde umiestniť postieľku a tak sme museli odstrániť šatníkové skrine, ktoré išli do samostatnej miestnosti kde máme s Petim provizórny šatník. Tam kde boli skrine sme presťahovali posteľ a na opačnú stranu sme dali aspoň menšiu komodu kde má oblečenie malý.
Do rohu pri postieľku sme pôvodne chceli dať kreslo, ale tým by sa miestnosť preplnila a už by to nevyzeralo pekne. Chceli sme, aby napriek tomu, že spálňa veľká nie je vyzerala aj trochu vzdušnejšie a nebolo “nabáchané“ všetko nakope. Tak som začala hľadať inšpirácie na pintereste ako zariadiť malú spálňu. Našla som tam závesné kreslo, ktoré som vždy chcela, ale popravde nevedela som si to predstaviť či to u nás bude možné. Ako Peti vraví u nás, že ja vymyslím “somarinu“ a on musí zrealizovať, ale nakoniec sa mu to páči a pochváli ma /haha/. Tak teda takto prišlo do našej spálne toto závesné kreslo a je to proste pecka čo vám poviem.
Pamätáte si z môjho instagramu ako som hľadala takýto štýl vešiaka? Najskôr som si myslela, že mi ho vyrobí Peti, pretože som ho našla na internete za 26e čo sa mi zdala prehnaná cena. Nakoniec som ho našla na trhoch v Poľsku. Verím, že som si ho privolala /haha/, pretože som ho našla úplne náhodne keď som si prezerala tovar u jednej pani, ktorá predávala prevažne veci do kuchyne. Neverila som, že som ho tam zbadala a ani po kúpe som neverila, že som ho tu našla. Stál ma 5e a banujem, že som si nekúpila ešte jeden.
No a tu je naša malá galéria číslo 1. Stojan mi robil Peti ešte na výške, ale ak by ste hľadali podobný, tak som ho videla v Jysku. Odtiaľ som mala na neho inšpiráciu. No a samozrejme nesmú chýbať kvietky. Pníky s menovkami sme si zobrali ako pamiatku na našu prvú svadbu, na ktorej sme boli už ako manželia.
Naša posteľ. Po nej aj po nočných stolíkoch som už pokukovala keď sme boli s Petim ešte na výške. A tým sa mi vlastne splnil sen keď sme si ich po svadbe kúpili. Peti vyberal matrace a tie sú tiež perfektné. Dávala som ich aj na moje instastories tak ak chcete vedieť podrobnosti mrknite sa, pretože sú fakt peckové.

Nad ňou máme našu galériu fotiek č.2, ktorá ešte nie je dokončená, ale plánujeme tam dať fotky malého a tým by už rámiky nemali byť prázdne /čakali sme keď sa malý narodí, pretože máme aj s Petim mobil plný jeho fotiek – už len vybrať/.
Dizajn postieľky som si vyberala špeciálne, pretože /neprekvapím vás/ nechcela som žiadne blinkáče ani nič prečačkané. Postieľka je z Ikei a kúpili sme ju na bazáre za 40e aj s matracom čo hodnotíme s Petim ako super kúpu keďže postieľka je ako nová a matrac bol ešte od výroby zabalený. Bielu som “rozbila“ farebnejšími doplnkami, ale ladila som to opäť do prírodna. Kolotoč, hryzátka som si robila sama /nie je to dokonalé ako z obchodu, ale som na to celkom hrdá ako to nakoniec celé dopadlo/.
No a kvietky na parapete nesmú u nás chýbať.


Dúfam, že sa vám naša prerábka spálne aspoň trochu páčila a možno trochu som vás v niečom inšpirovala.

1 komentár

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.