December / Čriepky z posledných dní

16. januára 2020

 ..sú 4 hodiny ráno a ja som Kubiho nakojila,prebalila a uložila spať. Peti tiež odfukuje a  ja sa len zase prehadzujem. Potichu vyleziem z postele a chytám do ruky telefón. Peti básni o tom naozaj dlho. Ako on zbožňuje kávu..už sa nevie dočkať kedy si raz kúpi kávovar a bude aj jeho káva chutiť tak dokonalo ako z kaviarne. Som rozhodnutá a klikám na tlačítko objednať. Snáď bude mať radosť.
..je večer. Peti pripravuje zemiaky na zemiakový šalát,aby mal zajtra tú správnu chuť a ja uspávam malého Kubiho. Neverím,že tie dni zbehli tak rýchlo a zajtra sú Vianoce. Naše prvé Vianoce ako rodina u nás doma. Ani vo sne by ma takto pred rokom nenapadlo,že tieto Vianoce budú takéto,o nás a s Kubim. V myšlienkach sa usmievam, pozerám na neho a spievam mu uspávanku. Zajtra Kubi keď sa zobudíš budú Vianoce. Tvoje PRVÉ Vianoce.
..sadáme za štedrovečerný stôl. S Petim sa na seba usmievame pri 4 sviečkach, oplátkach,ovocí a vôni zemiakového šalátu s lososom. Naše PRVÉ Vianoce. Nič mi nechýba.
..po raňajkách sledujem Petiho v kuchyni. Usmieva sa a skúma manuál. Darček zožal úspech. Možno začnem kávu piť aj ja,haha.
..sedím v preplnenej čakárni. Tej miestnosti, v ktorej sa snažím vyhýbať celý rok. Počujem vŕtačku a vidím pochmúrne tváre "borcov",ktorí si túto návštevu nechali tiež na posledný mesiac/deň v roku ako ja. V ruke žužlem telefón a neustále ho kontrolujem,pretože Peti je s Kubim sám a už som tu dosť dlho. Síce som ho nakojila pred odchodom,ale zvyčajne je to zákon schválnosti,že keď niekam idem cucnúť si nechce alebo sa len v mojom náručí jaší a zaujíma ho všetko naokolo len nie "červená gulička",ktorú mu mama ponúka,haha. "Pani Černická? Poďte!" S knedlíkom v krku a s rozklepanými kolenami kráčam do ambulancie.
..bľaboce čoraz častejšie a tie prsty na rukách sa snaží vopchať do úst už cca posledný mesiac. Rastie a napreduje neskutočne rýchlo a ja mám pri sebe parťáka, bez ktorého si už ani nepamätám aké to bolo pred tým.
..plný dom. Našej rodiny. Prišli aj babky, ktoré tak často k nám nechodia,pretože predsa roky,už tak nevládzu a najradšej sú doma. Ale cením si to,že prišli. Jeme,pijeme,rozprávame sa. Pomedzi to sem tam Kubi zabľaboce a moji synovci sa bláznia s Petim. Rodina je najviac.
..pred príchodom domov z prechádzky sa pozriem na mobil. A tam správa. Otváram ju a s otvorenými ústami čítam jej text. Okamžite volám. Hádam si nemyslí,že mi takúto správu oznámi cez sms! Božinku,teším sa!
..síce na novoročnú pusu si budem musieť počkať do siedmej rána,ale aj tak..Vitaj rok 2020!
Fotky fotila Moni  

Outfit na prechádzky, v ktorom nie je zima. Pri prechádzkach mám rada pohodlnosť, jednoduchosť /čo sa rýchlo len navlečie a ide sa/a aby som samozrejme nezamrzka, haha. V ľadvinke nosím mobil, peňaženku, vreckovky a obal s dudlíkom, aby som sa nemusela prehrabávať v taške,ktorú nosím na kočíku. Takto mám vždy všetko dôležité hneď pri sebe. Čo vravíte na takýto jednoduchý outfit?


Košeľový kabátik - H&M / v zľavách/, sveter - House, rifle - F&F, topánky - Reserved, podkolienky - Duotex.sk, ľadvinka - Reserved / v zľavách/, čiapka - F&F, rukavice - myslím,že to bol darček

2 komentáre

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.