..a sme štyria

8. januára 2023

…už nejaký ten čas.

Matej

…a sme za neho vďační, že ho máme, pretože v dnešnej dobe je dieťa darom, ktorý nie každý z nás môže dostať a ja si to vážim o to viac. Sme kompletní. S mojimi chalanmi. 

Nikdy by som nebola povedala, že /JA/ budem mamou dvoch chalanov. Po prvom pôrode som dokonca povedala, že Kubi bude jedináčik. Môj pôrod nebol taký aký som očakávala. Ale viete. Prešiel nejaký ten čas a my sme zatúžili dať Kubimu súrodenca aj keď som vedela, že to bude náročné. Hlavne tá predstava, že už nebudem len ja a Kubi. Nebudeme mať už toľko času pre seba. Posledné týždne 2v1 som sa mu snažila venovať na maximum, ešte viac ako po iné dni, ale nevládala som. Bola som tak veľmi unavená a všetko ma bolelo. Priala som si len jediné. Matejka mať už v náručí a mať späť svoje telo len pre seba. Znie to možno čudne, ale bolo to tak. Tehotenstvo som si u oboch chalanov užívala, ale ten posledný trimester najmä teda posledné týždne sú/boli pre mňa masaker.

A v roku 2022 sa udialo toho toľko, že som rada za to ako sme to zvládli. Sťahovanie, rodinný masaker prázdna a bolesti, tehotenstvo, prerábka, pôrod..a sme štyria.

Sú dni kedy padám večer do postele mŕtva a zaspávam pri uspávaní chlapcov aj ja. Potom sú dni kedy deficit spánku vplýva na moju náladu tak veľmi, že sama so sebou neviem vydržať a prajem si druhý deň. A sú dni /väčšina dní/ kedy si to užívam, pretože to ide tak neskutočne rýchlo, že mi je z toho smutno…že to raz skončí a už ma nebudú potrebovať tak ako teraz. 

A aké je to mať 2 deti? Pri prvom všetko googlite, bojíte sa, stresujete..tak pri tom druhom to nejako ide samo. Som viac v pohode, užívam si to /to nočné vstávanie samozrejme som radšej vynechala, haha/.Kubi občas žiarli, občas je hlučnejší, ale je zlatý. Stará sa o Matiho, stráži ho /svojím spôsobom,haha/, mojkajú sa a pripomína mi ako ho ľúbi. Stále sa snažím o to, aby Kubi nemal pocit, že sa viac venujem Matimu /nie vždy to samozrejme ide/, veľa sa spolu rozprávame a riešime situácie, ktoré aj mňa veľa učia. Byť lepšou, chápavejšou a hlavne trpezlivejšou mamou. 

..sme štyria a čo vám poviem..je to jazda! :)



2 komentáre

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.