September/October random

20. októbra 2014


Vždy, keď prídem do Zvolena mám pocit, akoby som prišla do iného sveta. Počasie je iné a vo vzduchu sa šíri taká zvláštna atmosféra. Neviem ako Vám to mám popísať, to by ste museli byť mnou, aby ste ten pocit zažili. Už len samotná nedeľa pre mňa nie je nedeľou. Pre “obyčajných“ ľudí nedeľa znamená oddych, stretnutia s rodinou, oslavy. Pre mňa to však zvyčajne znamená balenie a cestu preplneným autobusom. Cestovanie ako samotné zbožňujem, keď si dám sluchadká na uši a cestujem kamsi “do neznáma“, ale keď cestujete preplnenými busmi, kde sú všetci nervózni, strkanice, sardinkáreň a podobné veci hodina a pol cestovania Vám pripadá ako večnosť. Dosť už tých pesimistických vecí aj keď v posledných dňoch sa mi akosi lepia na päty. September a október sú pre mňa mesiacmi zmeny. Či už v šatníku, v kozmetike, v počasí, vo vzťahoch...Mám rada Jeseň. Všetky jej farby len to počasie je v niektorých dňoch akési zvláštne. Kiež by ešte svietilo slniečko. No nie ? V týchto mesiacoch mi pribudlo zopár vecí do šatníka a samozrejme by som to nebola ja keby kozmetická taštička ostala pre tieto mesiace prázdna. 

Nepotrpím si na drahých darčekoch. Potešia ma maličkosti, ale môjmu Petimu to nevysvetlíte. Pred nástupom do školy prišla jeho sestra z Ameriky a priniesla veľkú zásielku. Pre mňa to boli tieto hodinky T. Hilfiger, ktoré som dostala od Petiho predčasne ako vianočný darček. Sú dokonalé bez najmenšej chybičky.

Ďalším doplnkom, ktorý mi pribudol do zbierky sú tieto perleťové naušničky. Vždy som takéto zháňala, ale vždy buď boli až veľmi veľké alebo cena bola vysoká. Tieto som našla v Takku a už boli moje.

Do šatníka mi pribudla táto jesenná bunda z H&M. Zbožňujem takéto bundičky a pri kúpe mojim hlavným kritikom bol Peti, takže som si nemohla kúpiť bundu, ktorá by mi nesedela. Táto je tmavomodrej farby so zlatým zipsom a cvokmi na vačkoch. 

Nikdy som si nemyslela, že si raz kúpim sukňu. Šaty hej, ale sukne som vôbec nenosila. Na skúšku som si kúpila túto klasickú čiernu sukňu strihanú do A-čka a už aj prežila jednu oslavu. 

Do obuvníka mi pribudli biele conversky, po ktorých som toľko túžila. Už ich máám! Doniesla mi ich Petiho sestra z Ameriky za pár eur v porovnaní, čo stoja u nás. Keby sa dá, z nôh by som ich nevyzula. Sú pohodlné a hodia sa ku všetkému. 

Samozrejme ani kozmetika tieto mesiace neostala prázdna. Ako prvé hneď pribudla zásielka z Ameriky a to sprej na telo, ktorý má krásnu vôňu, lesk a balzam na pery.

Rúže som nikdy nenosila. Nehodili sa mi. Možno som len potrebovala trochu dospieť a nájsť tie správne odtiene. Tadáá. Mojím zatiaľ najobľúbenejším je rúž od essence, pretože je jemný a môžem ho nosiť aj do školy. V piatok som si kúpila jednoduchý biely tieň od miss sporty, ktorý používam k môjmu každodennému líčeniu s kombináciou hnedých tieňov.

3 komentáre

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.