Diary days V.

5. augusta 2016

 Presne takto pred týždňom sme sa vracali z dovolenky domov. Bola to dlhá cesta, ale ubehlo nám to celkom rýchlo. Celkovo 12 dní na dovolenke ubehlo rýchlo. Občas mi to chýba len tak si zobrať karimatku, osušku, opaľovací krém a bez starostí, problémov (aspoň na tú chvíľu) ležať na pláži alebo sa len tak hodiť do mora a loviť mušle. Samozrejme počas tých 12 dní sme neležali len na pláži, ale navštívili sme aj mesto Trogir, Rogoznicu, Primošten a neďaleký Šibenik. Na tomto mieste sme už boli 9x a vyhovuje nám to. Domáci, apartmán, pláž aj dedinka kde sme ako doma. Mám tu pre Vás príspevok ešte z týchto dní. Plánujem ešte jeden príspevok s fotkami z Chorvátska, ale tento Diary článok je už posledný. Poznáte ten pocit keď sa celý rok tešíte na dovolenku a potom už len pozeráte doma fotky a zistíte, že by ste si znova zbalili kufre a hneď sa vrátili ? Ja takýto pocit prežívam teraz. Túto dovolenku by som si hneď zopakovala. Už ste boli na dovolenke ? Kde ? Ak sa na ňu ešte len chystáte tak si ju poriadne užite.
 
Mesto Trogir sme už navštívili veľa x, ale napriek tomu ma toto mesto vždy nadchne svojou históriou a krásnymi uličkami. Navštívili sme Vavrinsku katedrálu a prešli sme sa po pobreží. Výhľad zo samého vrcholu veže katedrály bol dokonalý. Ja som samozrejme len fotila a užívala si výhľad. Nevedela som kam sa mám postaviť, pretože z každej strany bol iný výhľad – dokonalý výhľad.
Náš výlet v Trogire sme zakončili ako inak ako dokonalou pizzou. Mňam.
Cestou domov sme sa zastavili v Rogoznici. Pri parkovisku kde sme parkovali mali veľké akvárium s rybkami kde sa na nás pozerala dokonca aj chobotnica ( z fotiek ju asi nie je veľmi vidno) a na jednom kostolíku nás vítala čajka. Len sme sa dívali aby na nás niečo nešplechla (haha). Malý výlet sme zakončili prechádzkou popri malých palmách a mori.
Drobné darčeky pre rodinu kupujeme zvyčajne v Šibeniku, ktorý je pár km vzdialený od našej dedinky. V centre majú fontánu s korytnačkami, ktoré sú veľmi zlaté a mne takto zapózovali.
Ako každý rok tak aj tento nás náš domáci vždy pozve na “menšie“ pohostenie. Z teľaciny a kuraciny som si vybrala kuracinu (nie som veľký fanúšik teľaciny). Prílohu mávame zemiaky, na ktoré počas pečenia steká šťava z mäsa - MŇAM. No fakt..museli by ste ich ochutnať, aby ste mi uverili aké boli famózne.
A takéto dobroty sme mali skoro každý deň na raňajky. Slance, ich skvelý chlieb a pre mňa nesmel chýbať čokoládový croissant.
A takto ste ma mohli nájsť skoro každý deň. Skrátka krásnych 12 dní za mnou.

12 komentárov

  1. Krásné fotky! Já se letos k moři bohužel asi nedostanu, tak snad příští rok :)

    Petra Bartáková

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Wau krásne fotky! :) Vyzerá to tam ako v rozprávke :3 :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Cool photos! This is a Very beautiful place!
    Would you like to follow each other? Follow me and I'll follow you back!
    Blog ♡Reckless diary by Anya Dryagina♡
    My ♡Instagram♡

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Naozaj veľmi pekné fotky, najviac som sa pousmiala na tých korytnačkách ak dobre vidím . tie posledné fotky sú neskutočné, krásne okolie, modrá voda, naozaj veľmi pekná dovolenková fotka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti :) Voda bola krásne čistá. Mne je tam vždy dokonalo :)

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.