Milý Kubi / 4 mesiace

19. januára 2020

Milý Kubi,

dnes sú to presne 4 mesiace ako si nám aj s tatom vstúpil do života. Neverila som,že sa dá ľúbiť niekoho takou láskou akú cítim k tebe. Keď si bol ešte v brušku,predstavovala som si aký budeš a tajne dúfala,že aspoň niečo budeš mať po mne. Ale..si celý po tatovi,haha. Ešte aj tie očká - malé trnky majú presne takú farbu ako tatove. Nevadí mi to neboj,tata sa vytešuje,že sa na neho podobáš a ja sa zase teším,že si zdravý /klop,klop/.Si pre nás dokonalý dar. Niekedy rozmýšľam čím sme si zaslúžili také bábo aké si ty. Začiatky boli ťažké,to áno. Kým sme zistili čo ti vadí,ako sa ti najlepšie spí /cez deň len v body a v ponožkách, v noci len v body, v spacom vaku, aspoň jedno oko a nos zaborené v teplej deke/,kedy je pre teba najlepší čas na kúpanie,že keď sa v noci začneš prehadzovať a mrnkať už si hladný a darmo ti občas dám vypadnutý dudel alebo ťa pretočím na druhú stranu. Neznesieš v noci mokrú plienku inak znova nezaspíš a trpezlivosť v noci nie je tiež tvoja silná stránka /ale chápem ťa, niekedy mi to v noci dlho trvá kým tými číňanskými očami nájdem a odopnem gombík na pyžame/. A hoci si do 2.mesiaca vedel zaspať len tým,že som si k tebe ľahla a držala som ťa za ruku,teraz ťa musím pred spaním trochu pokolísať a byť pri tebe pokým nezaspíš..ale užívam si to. Tú tvoju prítomnosť a túlenie. S tatom takmer každý večer "úradujeme" pri masáži tvojho bruška,aby si sa vykakal. Síce nás koliky obišli,ale tie tvoje občas zastavené "prdíky" sú sranda. Najmä keď my sme s tatom vážni a podnikáme stratégiu ako tvoju kaku dostať von a ty sa začneš pri tom smiať. Inak Kubi, som rada,že si také usmievavé bábo a plačeš fakt vtedy keď si hladný, pokakaný alebo sa ti niečo nepáči. Viacej však býva tých usmievavých chvíľ. Dúfam,že si rád,že si s nami,pretože sa ti snažíme dať všetko. Najmä tú velikánsku lásku. Viem,niekedy by som ťa mohla menej pusinkovať,ale prepáč..nedá sa. S tatom si tiež rozumieš. Už sa ťa nebojí sám okúpať,prezliecť a prebaliť keď nie som práve pri tebe a to vaše jašenie /najmä pred spaním kedy sa to nemá/ zbožňujem. Veľa si nás naučil a každým dňom učíš. Najmä užívať si prítomný okamih a nerobiť si starosti zo zajtrajška. To prádlo sa ožehlí,riad sa umyje a poupratuje sa aj doma len nie hneď..a aj to,že je fajn netrápiť sa nad maličkosťami.

Každým dňom rastieš ako z vody. Veď bodajbynie keď ma v noci vycucávaš ako upír,haha. A tie tvoje "komentáre" pri tom ako papáš. Ešte aj tato sa občas v noci zobudí a smeje sa na tebe..akoby si týždeň nejedol,haha. 

..aj pasenie koníkov ti už ide. Jeduješ sa keď ťa naspäť prevrátim na chrbát. Chápem ťa. Ležať len na chrbte je už nuda. Som rada,že ťa zaujíma svet naokolo a knižky hltáš očami. Keď ti s tatom čítame,kopcuješ nohami ako o závod. Vtedy sa na tebe smejem. A to tvoje bľabotanie pritom ako sa snažíš vopachť do úst celú ruku..haha.

Kubi,sľubujem ti,že sa ti s tatom budeme snažiť dať všetko,čo budeš potrebovať. Budeme sa snažiť z teba vychovať človeka,ktorý aj napriek pádu si opráši kolená a pôjde ďalej za svojim cieľom. Dať ti hodnotné spomienky,aby si mal na čo spomínať keď budeš veľký a byť ti nie len rodičmi,ale aj naj kamarátmi, za ktorými budeš môcť kedykoľvek prísť na pokec. Keď budeš veľký aj pri pohári vína,haha. Buď taký aký si a nikdy sa neprestaň usmievať.

Ľúbim ťa.

Tvoja mama

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.