4 Tips for healthy skin

13. mája 2014



Dnes to vonku nie je bohviečo však ? Aj u Vás prší ? Lebo tu vo Zvolene sa počasie zbláznilo..dokonca aj chvíľu búrka bola, ktorej musím sa priznať sa bojím. A tak mi nič iné neostáva len trčať na izbe, čítať si skriptá na skúšku a počas pauzy hľadám nejaké tipy pre pleť. Ako som Vám už písala, moja pleť nie je dokonalá a preto sa snažím stále hľadať to ideálne pre mňa. Tento týždeň som si kúpila peeling a krém od značky FYTO visage, pretože moja pleť sa vždy mení príchodom nového ročného obdobia a dočítala som sa o týchto prípravkoch celkom dobré recenzie. Máte nejaké skúsenosti s touto značkou ? Podeľte sa so mnou o Vaše tipy v komentároch pod príspevkom. Niekedy však len kozmetika nestačí, však ? Na scénu prichádzajú 4 tipy pre zdravú pleť. Čo na ne poviete ?


Pre suchú pokožku sú mandle ako stvorené. Obsahujú vitamín E, ktorý obnovuje štruktúru pleti a olej zase zjemňuje a hydratuje Vašu pokožku. A ako bonus, mandle tiež chránia pokožku pred starnutím.

Tip : Mandle rozmixujte s lyžicou jogurtu a nechajte na tvári pôsobiť asi 20 minút. Pokožka bude jemná a vyživená.



Avokádo je obohatené o komplex B-vitamínov, ktoré vyživujú pokožku zvonka aj zvnútra. Dôležitými látkami v avokáde sú taktiež karotény a vitamín E, ktoré regenerujú pokožku.

Tip: Z avokáda si môžete jednoducho vyrobiť masku na tvár a to tak, že roztlačené avokádo zmiešate s lyžičkou medu a polievkovou lyžicou tvarohu.


V lete bude sezóna čerešní, mňam už sa ich neviem dočkať! Spomaľujú starnutie pleti, bojujú proti vráskam a poškodeniu kože.

Tip: Vykôstkované čerešne rozmixujete, hmotu nanesiete na tvár a nechajte pôsobiť asi 15 minút. 


Tvaroh vo veľkom si dáva na večeru môj priateľ, možno aj preto má hladkú pleť ako “detská riťka“. Tvaroh obsahuje vitamín E a Selén, ktorí zabraňuje šúpaniu pleti a pleť je jemná a vyživená.

Tip: 2 lyžice jemného tvarohu zmiešajte s lyžicou medu. Naneste na tvár a nechajte
pôsobiť 20 až 30 minút.


Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.