Ideas for beauty

29. septembra 2014


Už druhý deň sa čajíčkujem a prestáva ma to baviť. Skolila ma choroba a zaplavila ma vlna papierových vreckoviek. A to som si robila veľké plány na tento týždeň. Máte niekto rýchly recept ako behom jedného dňa/noci vyzdraviem ?? Sem s ním ! Keď som chorá, cítim sa ako chodiaca múmia. Nič ma nezaujíma, a keby sa dá, vyškrtla by som rituál maľovania zo svojho zoznamu. Nos aj tak nezakryjem, keď ho mám ako Rudolf. Avšak ako študentka musím aj napriek tomu nejako vyzerať a tváriť sa, že všetko je v pohode. Aj tak to nikoho nezaujíma. No a teraz na inú nôtu. Neviem ako vy, ale v poslednej dobe som si začala viac všímať ľudí okolo seba. Musím sa však priznať, že osobne to nemám rada, keď ma niekto skúma a skenuje od hlavy až po päty. Ja sa to snažím robiť nenápadne. Hlavne, keď som v nejakom nákupnom centre, v reštaurácií, jednoducho, kde si tých ľudí môžete obzrieť bez toho, aby o tom vedeli, pretože skúmajú jedálny lístok alebo premýšľajú či si kúpiť tamto alebo zase ono.
Zase si nemyslite, že to robím stále. Najčastejšie sa mi to stáva vtedy, keď ma nejaké dievča “ohúri“ svojim dokresleným čiernym obočím, príliš tmavými očnými tieňmi alebo príliš “jednoduchým“ oblečením. Už som videla tu vo Zvolene dokonca aj namaľovaných chalanov, takže vo svete nájdete všeličo. Vtedy sa fakt lepšie pozriem či dobre vidím. Všetci sme však iní a každého treba rešpektovať takého aký je. Ani ja nie som dokonalá, ale snažím sa aj keď to nie je jednoduché byť sama sebou a byť so sebou spokojná. Preto som si pre Vás pripravila pár tipov, ktorým by ste sa mali vyhnúť, keď nechcete pôsobiť “lacno“ a domachleno.


1. zle dokreslené obočie – najčastejšia chyba, ktorú si všimnem na žene ako prvú. Najdôležitejším pravidlom pri dokresľovaní obočia je kopírovať prirodzenú líniu oka a nevytvárať žiadne ostré hrany ani oblúky.  Tie však, ktoré si ho farbíte, nehľadajte tmavé farby, pretože obočie vtedy vyzerá neprirodzene. Našťastie moje obočie je husté, nefarbím si ho, iba menšie nedokonalosti jemne dokreslím ceruzkou. 
2. príliš veľa špirály – to Vám pomôže len rôznym hrudkám a mihalnice budú vyzerať neprirodzene. Ak chcete, aby Vaše mihalnice vyzerali dlho a husto, odporúčam použiť klieštiky, ktoré Vám ich jemne vytočia. Pri odmaľovaní očí Vám odporúčam pridržať dlhšie tampón s nakvapkaným odličovadlom na oku a odmaľovať ho len v jednom smere. Nerobiť krúživé pohyby, netlačiť a ani netrieť oko. Vyhnete sa mnohým problémom.
3. problém očných tieňov – ak si líčite oči očnými tieňmi, nemali by ste zabudnúť, pred ich nanesením viečka jemne “poprášiť“ púdrom. Vtedy očné tiene dlhšie vydržia.
4. Marfuškine líca – výzor Marfušky z Mrázika Vám snáď netreba opisovať. S lícenkou to netreba preháňať a pri výbere by som odporučila marhuľovú alebo jemný ružovkastý odtieň.
5. zlý odtieň makeup-u – na tvári pôsobí neprirodzene a často si ženy vyberajú dosť tmavé odtiene aj napriek odskúšaniu testerov na svojej pokožke. Nezabúdajte však makeup  na tvári dobre rozotrieť aj na miestach ako je prechod medzi tvárou a krkom. Dámy na to často zabúdajú.
6. zmaľovanie – tvár nie je plátno, ktoré môžete pomaľovať všetkými farbami a preto netreba zabúdať na prirodzenosť. Ak zvolíte jednoduché líčenie na oči, môžete nechať vyniknúť svoje pery sýtym rúžom alebo výrazným leskom a naopak. A nezabúdajte, že menej je niekedy viac.

2 komentáre

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.