Christmas time

25. decembra 2014


Mám rada tieto sviatky. Včera som prežila asi tie najlepšie a najkrajšie Vianoce aké kedy boli.  Jasné, že každý rok sme všetci spolu, ako sme boli aj teraz, ale tento rok k nám do rodinky pribudol aj malý človiečik – môj synovec Martinko. Keby ste ho videli pri rozbaľovaní darčekov. Veľmi bol zlatý. Dostal kopec hračiek, oblečenie a veľa ďalšieho. Pred tým, než sme mali ísť večerať, bol už mrzutý a chcelo sa mu ísť spať, ale keď sme začali rozbalovať darčeky, tak sa “prebral“ a všetko skúmal. 
Naša večera je tradičná s pár zvykmi, ktoré si ocino s maminou priniesli z domu. Každý rozdelí či už nejaké ovocie, oplátky, ocino rozreže jablko, aby sme zistili či budeme cez rok zdraví. Večeriame vždy hríbovú polievku, ale ja, čo veľmi hríbovú polievku neľúbim, tak mne mamka uvarí buď kyslú šošovicovú alebo kyslú fazuľovú polievku.
Druhé mávame klasicky rybu, kapra a zemiakový šalát. Po večeri si všetci posadáme a rozdávame si darčeky. Cez tento deň si fakt človek uvedomí, že je šťastie mať takú rodinu ako mám ja, že sme všetci spolu a ľúbime sa aj napriek tomu, že každý z nás má tie svoje “muchy“.  A aký bol u Vás Štedrý deň ? Máte aj vy nejaké zvyky ? 
Dostala som nový náhrdelník a rúž na blogu už čoskoro 

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.