Zuzi a Peti sa vzali / Pomaličky sa náš svadobný deň blíži ku koncu

9. januára 2019

Zábava sa presunula do druhej polky a ja neviem ani ako a už mi jedna kočka z obsluhy šepká kedy môžu priniesť tortu. Môžete idem povedať môjmu /vtedy som to povedala prvý x/ manželovi. Uškrnula som sa. Môj manžel. Pritancujem k Petimu na parket a hovorím mu plán na ďalšiu čas večera. Peti s tým súhlasí a akurát akoby sme boli prepojení s kapelou vyhlasujú prestávku. Perfektne to sadlo.

Prichádza torta. Uf, prežila to teplo. Je krásna. Presne taká akú sme chceli. Jednoduchá, živé kvety, len krém, pretože ja osobne marcipán nemám rada. Je to opäť zvláštne stáť pred všetkými a krájať tortu, ale snažím sa si to nevšímať len užívať. Peti mi drží tanieriky, ja namáčam nôž do horúcej vody a snažím sa odkrojiť aspoň rodičom pekné kúsky. V krájaní nie som profík. To by mohol Peti rozprávať ako krájam chleba a stále sa na tom zabáva. Torta je vynikajúca. Fakt. Žiadna umelina a asi najlepšia akú som zatiaľ jedla.

..prezliekam sa v našej izbe. Zo svadobných šiat mi pomáha mamina a ja si v tejto chvíľke uvedomujem, že sa už do nich neoblečiem ako nevesta. Pri tých emotívnych storkách čo som si čítala na nete ako baba sa vyzlieka zo svadobných šiat a plače som sa smiala. Neverila som tomu. A verte či nie, zadržiavam aj ja v očiach slzy a cez škárku medzi pootvorenými dverami pozerám na Petiho, ktorý sa tiež prezlieka. Fakt som dnes citlivka a všetko prežívam tak ako by som si nikdy nemyslela, že budem prežívať náš svadobný deň.

Prichádza už aj teta a spolu s maminou mi pomáhajú obliecť si kroj. Najskôr som bola proti tomu, ale keď som si pozrela pár videí ako to presne zapadá pri odčepčení tak som sa na to dala. Peti súhlasil len s košeľou a tak to mal ľahšie ako ja. Mám na sebe asi 150 vrstiev, ale žíjem a celkom sa mi to aj páči.

..a je to tu. Čo dáš hlávku sťať či vienok sňať..a vtedy to zase na mňa príde. Pozerám do zeme a zadržiavam tie emócie. Pozriem na maminu a cítim ako mi odopínajú „venček“, ktorý som mala na hlave ako symbol toho, že už som „žena“ a viažu mi na hlavu ručník. Petiho držím pevne za ruku a on sa na mňa len škerí. Ešte pár spevov, spoločný tanec a už aj túto časť máme za sebou..poslednú časť z oficiálneho programu. Ja odchádzam sa prezliecť a Peti ostáva na fľaškový tanec. 

2 komentáre

  1. Krásne ♥♥♥ hneď som si spomenula na tú našu spred roka a pol

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.