Moja ranná vlasová rutina

5. mája 2019

Ahojte po dlhšej odmlke. Síce som mala naplánovaný úplne iný článok tým, že som bola dlhšie mimo sociálnych sietí a blogu /počasie mi naplánované fotenie prekazilo/, ale už mi písanie, vy a blog chýbali natoľko, že dnes /v nedeľu/ som sa rozhodla, že Vám nafotím a zároveň aj postnem článok o novej vychytávke, ktorá mi pomáha v boji s mojimi vlasmi. Našťastie sa vlasy umúdrili a prestali mi padať, no napriek tomu bolo ich upravovanie každým dňom ťažšie a ťažšie. Tým, že nosím každý deň len rozpustené vlasy chcelo to trochu zmenu. Potrebovala som niečo čo mi pomôže pri ich úprave ráno do práce, je rýchle a nezaberie veľa času. Prešla som stránky kaderníckych salónov, prečítala si rôzne recenzie a nakoniec som si objednala trojkulmu Babyliss Pro dokonca v zľave. Rýchlo sa nahreje a vlnky aj keď ich nezafixujem sprejom /občas na to zabudnem/ vydržia celý deň. Zatiaľ som nespozorovala, že by mi ničila vlasy a keď mám lenivé ráno idem do práce s rovnými vlasmi, ale s týmito kučierkami sa cítim omnoho lepšie haha.

A takto teda vyzerá moja ranná 5-10min. úprava vlasov.
Po raňajkách s Petim, rannej hygiene a makeupe sa púšťam do úpravy vlasov. Takto nejako vyzerajú moje vlasy každé ráno. Elektrizujú, sú strapaté a ofina je vytočená každé ráno iným smerom haha. 
Ako prvé používam olejček na výživu a rozčesávanie vlasov, ktorý som Vám spomínala už v tomto článku. Používam ho večer, ale aj ráno. Samozrejme s mierou a najmä do tých častí vlasov, ktoré vyzerajú ráno najhoršie haha.
Potom prichádza na rad tá najhoršia časť – rozčesávanie.
Pred samotným kulmovaním si vlasy ešte nasprejujem ochranným sprejom dám vrchné vlasy do culíka a môžem ísť na to.
Kulma sa dá nastaviť na 5 rozličných úrovní teploty. Prameň vlasov vložím do kulmy a behom pár sekúnd prechádzam postupne na ďalšie. Pokiaľ nejdem na nejakú akciu spodným vlasom sa venujem len pár minút, pretože skôr sa zameriavam na vrch vlasov a samotný objem.
A tadáá..hotovo.
Ak máte aj vy nejaké tipy na úpravu vlasov budem rada ak sa so mnou o ne podelíte. Čo používate vy na úpravu vlasov?

Prajem Vám pekný zvyšok nedele a úspešný štart do nového týždňa.


6 komentárov

  1. Vlnky si moc slušia, ja väčšinou nosím vlasy rozpustené alebo v culíku. Na rozčesavanie používam balzám na vlasy a tangle tezzer

    OdpovedaťOdstrániť
  2. veľmi pekne spracovaný článok :) priznám sa, že poslednú dobu sa vlasom nejak špeciálne nevenujem a maximálne ich vyžehlím, alebo tou žehličkou vytvorím jemné vlny :) inak ich len zopnem, alebo dám do drdolu :)
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti za pochvalu :) Aj ja mám také dni kedy len vlasy nejako upravím a hotovo, ale momentálne sa v týchto vlnkách cítim naj ako len "v obyčajných" rovných. :)

      Odstrániť
  3. Určitě souhlasím s tím vytvořit si v péči o vlasy nějakou rutinu, kterou je dobré potom nezanedbávat a pokud možno nějak pravidelně dodržovat :) Dá se tím totiž určitě předejít spoustě problémů, od mastných vlasů až po tak šílené vypadávání, že člověk začíná přemýšlet nad tímto. Já svoje rutiny stále měním, a nejinak je tomu i v tomto případě :) Jeden měsíc zkouším produkty, u kterých si říkám, že už to je vážně dobré, že už to s nimi určitě vydržím, no a za další dva měsíce je to už zase jinak :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj, velmi ráda čtu tvé články. Tento článek mě zaujal. Takové každý den si pečlivě starám o své vlasy. Ale po porodu se mi zdá, že mi začaly vypadávat vlasy. Už jsem také začla uvažovat o této pomoci. Nejdříve bych vyzkoušela přírodní vlasovou kosmetiku. Přeji pohodový den.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.