My makeup routine

18. septembra 2014


Ahojte! Dlho som sa Vám neozvala, ale “hrám sa na tarzana“. Znamená to, že u nás začala sezóna oberania jabĺk. Už od soboty, ale dnes som si dala trochu pauzu. Popravde ma to prestáva baviť, pretože je toho veľmi veľa, ale snažím sa to nejako prežiť. Prázdniny sa mi končia. Je mi aj trochu smutno, ale snáď bude fajn. Uvidíme. Tento týždeň sa u mňa strieda dobrá nálada s tou zlou, kedy si uvedomujem, že o pár dní ma čaká veľké balenie na intrák. Mám z toho zmiešané pocity. Ani neviem, čo mám očakávať od tohto roku. Snáď prinesie niečo pekné. Momentálne mám veľa času na rozmýšľanie, keďže väčšinou času stojím na rebríku, oberám jablká..napadlo ma, že som veľmi dlho nepridala príspevok o kozmetike, líčení. Dnes to musím napraviť. Snažím sa používať produkty, ktoré vyhovujú mojej pleti a z času na čas ich obmením. Keby sa dalo, makeup by som vôbec nepoužívala, pretože najlepšie sa cítim, keď nemám žiaden makeup,púder..kedy som to jednoducho ja. Možno aj to raz príde, ale teraz moju pleť musím brať takú, aká je. Pozývam Vás nakuknúť “do môjho sveta líčenia.“
Podkladovým bázam som nikdy nejako extra neverila až keď som ich nevyskúšala. Nepoužívam ju každý deň, ale len vtedy, keď idem večer von s kamarátmi alebo na nejakú spoločenskú udalosť. Z veľkého výberu som si obľúbila práve podkladovú bázu od značky Catrice, pretože naozaj funguje, zahladí rozšírené póry a dlho vydrží s ňou makeup bez chyby.
Pred tým ako nanesiem makeup na pleť, používam na začervenané miesta zelený korektor z corrector palette od značky Dermacol. Perfektne zakryje červené miesta. Na pleti ho nechám pôsobiť 1-2 min. a následne naň nanesiem makeup Fit me. Po nanesení makeup-u aplikujem pod oči korektor Affinitone od značky maybelline a tiež nechám pôsobiť 1-2 min. Je tekutý a pekne splynie s makeup-om Fit me. Dermacol Matt control korektor som si obľúbila a nosím ho všade kam sa pohnem. Je to asi najlepší korektor, aký som doteraz mala. Perfekte zakryje nedokonalosti pleti a dokonca má aj hojivé účínky. Nezľaknite sa odtieňu na mojej ruke, pretože farbu pokožky na ruke a na tvári mám úplne odlišnú kvôli opáleniu.
Dlho som používala makeup od značky Dermacol 24h a ako jediný vyhovoval mojej pleti. Avšak, keď som sa vrátila z dovolenky nesedel mi odtieň a tak som sa rozhodla pre menšiu zmenu a oplatilo sa. Nahradila som ho makeup-opm od Maybelline Fit me. Som s ním veľmi spokojná, pretože nedráždi pleť, prispôsobí sa tónu pleti, nevytvára “masku“ a pekne kryje. Mám ho v odtieni 125. 
Očných paletiek mám niekoľko, ale vybrala som pre Vás tieto moje najobľúbenejšie. Väčšinou používam odtiene bielu, hnedú, zlatú, pretože sa hodia k mojím zeleným očiam. Nepotrpím si na drahých očných tieňoch, a preto v mojej kozmetickej taštičke nenájdete nejaké drahé paletky, ale keď budem “veľká“ určite si takú raz kúpim. Mojimi najdrahšími očnými tieňmi sú od značky Mary Kay. Perfektne držia aj bez podkladovej bázy na oči.
Po nanesení očných tieňov, používam tekutú čiernu linku vo forme fixky od Miss sporty. Tekutú linku používam od strednej školy a ešte som značku nevymenila. Vydrží mi na očiach aj celý deň bez úpravy. Priznám sa, že si obočie nefarbím a preto mojím menším pomocníkom je táto hnedá ceruzka od Mary Kay. 
Nemám veľmi husté mihalnice a preto používam špirálu od Rimmel Scandaleyes flex, ktorá mi pomáha k objemu a hustejšiemu looku mojich mihalníc.
Pre zafixovanie makeup-u používam púder Rimmel Stay Matte už asi 2 roky a som s ním nadmieru spokojná. Dlho vydrží a mám ho v odtieni 001.
Rúže veľmi nenosím, ale na druhej strane sa mi veľmi páčia. Možno čím budem staršia ich budem používať viac a viac. Niekedy však, keď použijem na oči len špirálu, jemný makeup rada využijem čaro tohto rúžu od Maybelline. Na perách vyzerá úžasne. 

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.