Čas pre seba / Marocký íl

14. februára 2020

Po príchode domov z nemocnice s malým Kubim som si nemyslela,že sa mi niekedy podarí zaradiť do môjho "denného harmonogramu" niečo také ako lakovanie nechtov,namaľovať sa a nie to ešte dať si masku na tvár. Začiatky boli ťažké a keď bol Peti v práci boli dni aj také kedy som si zuby umývala okolo obeda a vlasy očesala až večer po kúpaní. Nehovorím,že Kubi bol zlý keď sme si ho doniesli. To skôr naopak. Len ja som si to nevedela prvý mesiac zariadiť tak,aby som všetko stíhala lebo teraz môžem povedať,že pri našom Kubim sa to dalo/dá len to chcelo lepšie načasovať. Teraz však je to iné. Máme každodenné rituály a už predsa za tých 5 mesiacov som sa naučila,že keď je spokojná mama je spokojné aj bábo a takto to u nás teraz funguje. 
K týmto mojím babským relax chvíľkam sa dostávam večer keď Kubi zaspí. Najnovšie som do svojích večerných seáns zaradila aspoň 2x do týždňa masku na tvár. Po piatich mesiacoch od pôrodu sa mi moja pleť dáva konečne doporiadku. Momentálne bojujem skôr už len s občasnými pupáčikmi,jazvičkami a čiernymi bodkami. Práve na čierne bodky mi pomáha táto maska, ktorú si "vyrábam" tak,že do kelímku si dám marocký íl /prášok/ a do neho prilejem trochu vody. Potom už len prášok a vodu zmiešam,aby sa vytvorila hmota,rozotriem na tvár a nechám pôsobiť 15-20min. 
Po opláchnutí mám pleť hladkú a jemnú ako detská riťka,haha. To chceš,haha. Marocký íl používam občas aj namiesto čistiacej peny na tvár,ktorú inak na pleť už nepoužívam. Pekne vyčistí pleť do hĺbky a keď som ho používala prvý mesiac mala som taký pocit, že mi všetky nečistoty ťahal von,pretože ráno som sa vždy zobudila s pár "žltými pupáčikmi" najmä v T-zóne,ktorú mám problematickú. 
Marocký íl sa dá využiť na viacero spôsobov. Funguje aj ako šampón na vlasy,mydlo alebo peeling. Zatiaľ som ho vyskúšala len ako masku a ako čistič pleti. Tak ho používam stále. 

Už ste ho niekedy vyskúšali?

Užite si víkend aj s trochou relaxu pre seba! : )

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.