Kreatívna dielnička – Ako zabaviť dieťa počas upršaných dní?

17. mája 2021



#spolupráca s pixypie.com

Určite to pozná každá mamička - vstávate s dobrou náladou, tešíte sa možno na prechádzku kde prídete na iné myšlienky alebo len potrebujete prevetrať hlavu niekde na záhrade pri stavaní hradu z piesku so svojím drobcom. Ale čo s tým keď počasie nepraje? Mám tu pre Vás pár tipov ako zahnať nudu a zamestnať vášho malého huncúta počas daždivého počasia alebo aj na čas kedy si chcete len vychutnať rannú kávu v pokoji a s úsmevom. Znie to dobre však?  Tak sa poďte inšpirovať.

1. Kreativita, tvorenie, nálepky, fixky, voskovky, farbičky

Tie sú u nás denne v pohybe. Sú perfektné v tom, že u dieťaťa podporujú rozvoj fantázie, učia ho spoznávať rôzne tvary, farby, predmety a zároveň počas hry si rozvíja jemnú motoriku. Kubi má veľmi rád zvieratká, pri nalepovaní obrázkov napodobňuje ich zvuky a s týmito kreatívnymi sadami, ktoré si vyberiete podľa náročnosti, veku a záujmu dieťaťa, máte o zábavu na upršané dni určite postarané. Vyfarbovanie, kreslenie je klasika, ale s touto omaľovánkou krásne rybky, vtáčatká sa dieťa isto nudiť nebude.

2. Hra na schovávačku

Pri tvorení sa u nás na neporiadok nepozerá. S tým jednoducho musíte počítať, ale tá detská radosť za to stojí. Hra na schovávačku je jednoduchá a zároveň sa pri nej veľa nasmejete. Budete potrebovať múku, zvieratká a prostredie môžete dotvoriť šiškami alebo menšími konárikmi. Schovávanie zvieratiek si Kubi pýta sám a teší sa keď nejaké z nich nájde. Samozrejme, že hru prispôsobujete veku dieťaťa. Múku môžete zafarbiť aj cukrárenskými farbami, napríklad modrou farbou a na schovávačku použiť rybičky, zahrať sa na rybačku. Fantázie sa medze nekladú.

3. Plastelína, modelovanie

Určite to každá z vás pozná už len vymyslieť, aby to nebola nuda. Pre menšie deti môžete vyskúšať zatláčanie fazuliek, šošovice, cestoviny. Naopak zase môžete pozatláčať strukovinu do plastelíny vy a dieťa vyberať do misky. Pre veľkých je možnosť modelovanie zvieratiek, vytláčanie formičiek, ktoré sa isto nájdu u dobrej gazdinky.

4. Vyfarbovanie s vodou

Kubi má hru s vodou veľmi rád. Pri tejto hre stačí nalepiť vatový tampón na výkres, dokresliť tváričky zvierat, slnka, kolesá na aute a zafarbiť vodu vodovými farbami. A môžete farbiť. Ak sa vám tvoriť veľmi nechce v kreatívnych sadách nájdete aj knihy do vody - maľovanie vodou, ktoré po vysušení môžete použiť zas a znova.

5. Kinetický piesok

Kinetický piesok je u nás doma novinka, ale slávi úspech. Ak vonku prší a váš drobec má rád piesok môžete ho zameniť za túto novinku. Hra je jednoduchá stačí už len lopatka, vedierko, formičky. Aj pri tejto hre sa dajú skrývať rôzne predmety tým, že piesok má hustejšiu konzistenciu. Kubimu do piesku skrývam hracie guličky, drobné zvieratká. Do piesku môžete skrývať rôzne magnetky pre deti, písmenká, z ktorých si dieťa poskladá svoje meno alebo aj časti puzzle a hľadať k nemu v piesku druhú časť. Nemusíte sa báť. Piesok nie je mastný a hračky nepokazí.

6. Motorické hračky

Motorické hračky sú u nás voľbou práve vtedy, keď nie je nálada počas upršaných dní na kreatívne aktivity. Skladacie boxíky, otváranie zámkov, skúšanie malých prstočkov pri hre so zipsom či gombíkom môže byť tiež zábava však? Dieťa sa neustále učí, rozvíja jemnú motoriku a ani o tom nevie. Práve to je tá správna cesta – učenie hrou. Vedeli ste, že pri motorických hračkách si dieťa môže zdokonaliť aj svoj zrak? Skúste tieto kocky pyramída, kde nájdete kontrastné obrázky zo sveta lesných zvierat. Kontrastné kartičky sú skvelou voľbou pre bábätká od narodenia a aj hračkou pre deti od 1 roka, kde môže spoznávať napríklad zvieratká.













#fotky lesná pyramída,hračka zámky - zdroj pixypie.com

Nebojte sa s dieťaťom tvoriť, skúšať a vymýšľať. Stojí to za to!


Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.