Mama zmena

5. augusta 2021

Keby ste mi pred pár rokmi povedali, že človek môže za tak krátku dobu otočiť svoj život, svoje myslenie a zmeniť svoje priority, zasmiala by som sa. Ale ono sa to naozaj stalo. NAOZAJ. Pred tým ako som sa stala mamou som síce tiež čítala veľa kníh o tom ako si plniť svoje sny, postaviť sa strachu čelom, konečne nakopnúť tú Zuzi niekde vnútri, aby našla sebavedomie a bola šťastná, ale niečo tomu stále chýbalo. Dnes keď som na materskej a viem sa pozriem na svoj život trochu s odstupom času, myslím tým od vysokej školy..
 - Chápte to tak, že vtedy som bola naivná Zuzi, ktorá sedela na intrákovskej izbe, nechýbala na školských párty, skúšky zase naopak zavretá s papiermi v ruke sa učila ekonomické šifrenie, písala si blog a zrazu skok do spoločnej domácnosti s mužom, ktorého nadovšetko milovala-je, ale vedela mu uvariť akurát tak cestovinu,párky,čaj, myslela si, že sa samo všetko spraví lusknutím prsta a ona bude tou hrdinkou, že to všetko zvládla s prstom v nose - 
..cez svadbu, spoločnú domácnosť, hľadaním si práce, deň kedy som sa stala mamou až po dnešok som neskutočne rada za tú cestu, ktorou som si prešla. Tým aká som dnes. Pred tým som bola neskutočná citlivka, mrzelo ma každé sklamanie, trápila som sa nad vecami, ktoré sa len tak ľahko zmeniť nedali a dnes je to presný opak. Som citlivá, ale na ľudí, za ktorých by som dala ruku do ohňa, ktorí za to stoja, stoja pri mne, keď sa s nimi rozprávam pozerajú mi do očí a nemám pocit, že by ma za chrbtom ohovárali, alebo nebrali môj rozhovor s nimi len tak "že jeden z mnoha". Chvíľu ma veci zamrzia, ale už sa zbytočne netrápim nad tým, čo neviem zmeniť. Snažím sa užívať si každý jeden deň, pretože náš Kubi nám ukázal, že je potrebné nájsť to čaro v každom jednom dni, ktoré nám vyčarí úsmev aj keď sa vám niekedy "nechce". 
Ja viem, že je to otrepaná fráza, ale je tak pravdivá..že je potrebné tešiť sa z maličkostí, užívať si každý jeden deň, myslieť pozitívne a pokým máte zdravie, zdravú rodinu tak vedzte, že máte všetko.

..dnes sme boli s mojou mami na bicykloch. Bol to spontánny výlet keďže Peti bol v práci, navarené bolo a predpoveď počasia je taká, že bude zase pršať. Som za dnešok neskutočne vďačná, pretože takýto deň som potrebovala ako soľ. Prefúkať hlavu, konečne prevetrať bicykel a Kubi si výlety zvyčajne užíva takže to bolo plus. Toto čarovné miesto máme len chvíľu od nás a čudujem sa, že sem nechodíme častejšie. Budeme to musieť napraviť. :) 


 


Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentár :)

© Zuzi Černická. Design by FCD.